Het noordelijkste en altijd groene Ionische eiland. Zon én Cultuur

Van de zeven Ionische eilanden van Griekenland is Corfu het meest noordelijk gelegen eiland. Een groene oasemet gouden zandstranden en stralend mooi weer. Welkom op dit Griekse eiland. Corfu, ook wel Korfoe of Kerkyra genoemd, is in het trotse bezit van een prachtig landschap met een intens blauwe zee, romantischebaaitjes en groene bergen met olijf- en pijnbomen

Dag 1

Rechtstreekse lijnvlucht van Brussel naar Corfu. Op de luchthaven staat onze autocar ons op te wachten. We rijden door naar ons hotel voor een eerste kennismaking van de omgeving, gevolgd door avondmaal en overnachting.

Dag 2

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het paleis Achilleion, het paleis van Keizerin Elisabeth van Oostenrijk waar de Griekse held Achilles de hoofdrol speelt, ook bekend als Sissi. Nadien bezoek aan de hoofdstad en de grootste stad van het eiland. We slenteren door het centrum met vele smalle straatjes en gebouwen in Venetiaanse stijl. Ontdek de vele restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden in het centrum, of kom tot rust in het centraal gelegen park Esplanade. We maken een prachtige stadswandeling, de ronde van de Spianada, waarbij we het gevoel krijgen dat we ons in Venetië bevinden, maar ook historische overblijfselen tegenkomen uit de Franse en Engelse periode. De historische bezienswaardigheden van Corfu-stad liggen verspreid over de hele stad. De Franse invloeden zijn duidelijk terug te vinden in de geplante bomen rondom het park. De kathedraal van Panagia Spiliotissa, de oude vesting Palaio Frourio, het Platiteraklooster en St. Sossipatroskerk zijn andere hoogtepunten die we tijdens de stadswandeling tegenkomen. Nadien brengen we een bezoek aan één van de Venetiaanse forten en laten het diepe blauw van de Ionische Zee op ons afkomen. Voor nog meer cultuur hoef je het niet zo ver te zoeken. Vrije tijd. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Ontbijt. We rijden naar Paleokastritsa, lang beschouwd als een van de mooiste dorpen in Corfu, en gebouwd rond zandstranden en inhammen die worden omringd door prachtige groene bergen. Het ligt in een adembenemend mooie omgeving en is een van de populairste toeristische plekjes van Corfu. Voordat we het beroemde Paleo- kastritsa-klooster bereiken, rijden we naar het bergdorpje Lakones en het uitkijkpuntdat bekendstaat als Bella Vista. Door naar het Paleokastritsa klooster, gewijd aan de Maagd Maria en voor het eerst gebouwd in de 13e eeuw. Een deel van het klooster is een museum met zeldzame Byzantijnse iconen, heilige boeken en andere relikwieën. Verder door naar Glifada, misschien wel het mooiste strand van Corfu! Deze badplaatsis erg geliefd bij de Grieken zelf, het bestaat uit een prachtig goudgele zandstrand waar allerlei hotels, beach bars, tavernes en restaurants zijn. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Ontbijt. Vrije dag om te genieten op één van de vele stranden met kristalhelderwater. Avondmaal en overnachting.

Dag 5

Na het ontbijt vertrekken we naar de haven van Corfu en nemen de boot naar de eilanden Parga en Sivota. Deze cruise is de beste manier om de prachtige kust van het vasteland van Griekenland te ervaren. Het vertrek vanuit de haven van Corfu biedt een uniek uitzicht op de oude stad en het schiereiland Kanoni. We passeren het paleis en de tuinen van Mon Repo tijdens onze vaart naar Plataria
en Sivotat. We rijden langsheen de kust naar Parga, bekend om zijn prachtige architectuur en rustige baaien. We bekijken de overblijfselen van een Venetiaans kasteel, gebouwd door de bewoners in de 11e eeuw om hen te beschermen tegen piraten en de Turken. Tijdens een wandeling ontdekken we het kleine eiland, met onder andere een kerk gewijd aan de Maagd Maria en gebouwen inVenetiaanse en Franse stijl. Maar van al dat moois in, om en op het water krijg je enorme zin in verkoeling en daarom gaat de tocht verder door een zeeëngte om vervolgens voor anker te gaan bij de Blue Lagune. Een prachtig verborgen bounty strandje met daarvoor een bak met schitterend helder water van het mooist blauw

Dag 6

Ontbijt. Vrije dag om te genieten op één van de vele stranden met kristalhelder water. Avondmaal en overnachting.

Dag 7

Ontbijt. Transfer naar Kassiopi, een dorp en een resort aan de rijke noordoostkust van Corfu. Hier nemen we de overzet naar Albanië. Saranda, de stad van de veertig heiligen. Hier aangekomen rijden we door naar het door het UNESCO in 1997 tot Wereld Erfgoed uitgeroepen Butrint, een fascinerende oude stad met een bijzonder goed bewaard gebleven Amfitheater en andere overblijfselen uit de Grieks-Romeinse, Byzantijnse en Venetiaanse tijd. In de namiddag terug naar Agii-Saranda voor wat vrije tijd, alvorens de overtocht terug te nemen naar Corfu. Transfer naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 8

Ontbijt. Afhankelijk van het uur van onze terugvlucht vrije tijd en transfer naar de luchthaven van Corfu voor onze terugreis naar België.

Hotel

Hotel Ariti Grand **** in Kanoni

Hotel Ariti wordt omgeven door een tuin van 4000 m2 en is centraal gelegen in Kanoni, op slechts 3,5 km van de stad Corfu. Het hotel beschikt over een zwembad met een gedeelte voor kinderen en een restaurant. WiFi is gratis in alle ruimtes.
Dit door een familie beheerde hotel biedt kamers met airconditioning, een eigen badkamer, een telefoon, een televisie, een koelkast en een balkon.

Periode

€ 1595
23/08/2019 – 30/08/2019

Eenpersoonskamer : +€ 290

Viegtuig + Eigen Diederik autocar

Praktisch

Inbegrepen

  • Internationale vluchten Brussel – Corfu – Brussel
  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Toegangsgelden voor de vermelde excursies
  • Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: