Zandstranden tegen een achtergrond van kristalblauwe luchten. Een stuk Spanje zonder make-up, gewoon lekker puur

Dag 1

Lijnvlucht van Brussel naar Alicante. In Alicante staat onze chauffeur ons op te wachten en brengen we een kort bezoek aan Alicante, de hoofdstad van de Costa Blanca. Nadien rijden we naar ons hotel in Los Alcázares voor kennismaking van de omgeving. Avondmaal en overnachting.

Dag 2

Na het ontbijtbuffet vertrekken we naar Murcia, de hoofdstad van de regio en provincie. Bezoek aan de oude stad met haar Moorse paleizen en oude kathedraal en de historische gildestraatjes. Murcia werd in de 9de eeuw gesticht door de Moren en veroverd door de Christenen in de 13de eeuw. Vrij middagmaal. Op de terugweg naar Los Alcázares genieten we nog van een wijnproeverij in een echte bodega.

Dag 3

Ontbijt. We vertrekken via het kleine stadje La Union, waar we de oude markt te bezoeken, naar Cartagena, een belangrijke oude stad aan zee die overloopt van de geschiedenis en de nodige restanten, zowel aan land als onder water. Vooral de Romeinen hebben hier hun sporen achtergelaten. Het mooiste voorbeeld daarvan is het Romeins theater. Dat ligt pal in het midden van het centrum. Nadien terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Na het ontbijt vertrekken we naar Zuid- Murcia met korte stop in Alhama de Murcia, een authentiek Spaans plaatsje met Romeinse en Moorse historische bezienswaardigheden. Het museum met Romeinse en Moorse overblijfselen van thermale baden, de San Lázaro kathedraal uit de 16e eeuw en de overblijfselen van een 12e eeuws Moors kasteel zijn dé bezienswaardigheden. Verder door naar Aledo, een klein Middeleeuws stadje ten noorden van Totana, gebouwd tegen het gebergte van de Sierra Espuña. Het stadje is van bijzondere historische-artistieke waarde voor de regio. De Moorse toren La Calahorra uit de 11e eeuw en de Gotische kathedraal Santa María zijn de blikvangers van Aledo. Na de middag gaan we tot in Lorca, de op twee na belangrijkste stad van Murcia. Het centrum van de stad, het Plaza de España, staat vol met charmante natuurstenen gebouwen. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Ontbijt. We genieten van een vrije voormiddag in de omgeving van ons hotel. Na de middag rijden we naar Jumilla, bekend vanwege zijn wijnen. In het gerestaureerde centrum van de stad staan een paar modernistische huizen en gebouwen, waaronder het theater en stadhuis. Het archeologisch museum toont voorwerpen uit de tijd van de Iberiërs. Door naar het wijngebied van Yecla voor een bezoek aan een plaatselijke bodega. Nadien terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 6

Ontbijt. We vertrekken naar Benidorm, oorspronkelijk een klein vissersdorp, maar wat tegenwoordig nauwelijks voor te stellen is. Het is het Manhattan van het toerisme geworden, door de vele torenflats die er staan. We maken een wandeling door het oude centrum en genieten nadien van vrije tijd. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 7

Ontbijt. We rijden naar de zoutmijnen in Torrevieja. De Lagunes van Mata en Torrevieja liggen in de gemeentes Guardamar del Segura, Los Montesinos en Torrevieja zelf. Het eerste gebruik van de zoutme- ren gaat terug tot het jaar 1321 met het oorspronkelijke plan om deze binnenzee te gebruiken voor visvangst. Het zoutmeer bij Torrevieja is één van de grootste zoutexploitaties van Spanje en produceert gemiddeld 600.000 ton zout per jaar. In het centrum van de stad vinden we het uitkijkpunt Torre del Moro en de lange strandpromenade met een golfbreker waar we op kunnen wandelen om van de Middellandse Zee te genieten. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 8

Ontbijt. Afhankelijk van het uur van onze terugvlucht vrije tijd in de omgeving van ons hotel. Nadien vertrekken we richting de luchthaven en maken een korte stop in Elche, de stad van de palmbomen. Nadien naar de luchthaven van Alicante voor onze terugreis naar België.

Hotel

Hotel Costa Narejos **** in Los Alcazares

Hotel Costa Narejos ligt in Los Alcazares, op 100 meter van het strand van Mar Menor. Het beschikt over een buitenzwembad en een spabad. De kamers zijn ingericht in een mediterrane stijl en voorzien van eenflatscreen-tv. Het zwembad wordt omgeven door een zonneterras met ligstoelen.

Periode

€ 1095
12/04/2019 – 19/04/2019

Eenpersoonskamer : +€ 175

Praktisch

Inbegrepen

  • Internationale vluchten Brussel – Alicante – Brussel
  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Toegangsgelden voor Moorse paleizen in Murcia en zoutmijnen in Torrevieja
  • Wijnproeverij in Yecla
  • Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: