Adembenemende uitzichten Zuid - Tirol op zijn mooist

De naam doet de wenkbrauwen toch wel even fronsen. Tirol, dat is toch Oostenrijk? Maar Zuid-Tirol is toch echt Italië, ironisch genoeg dan wel het noordelijkste deel van het land. Een wonderlijke regio. Waar de ruige bergen van West-Europa het zachte Mediterrane klimaat ontmoeten.

Dag 1

Vertrek vanuit de verschillende opstapplaatsen en rit doorheen Duitsland tot in de omgeving van Ulm voor onze tussenovernachting. Indien we tijdig aankomen in Ulm wordt er nog een wandeling voorzien in de oude binnenstad en een bezoek aan de Dom van Ulm. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 2

Na het ontbijtbuffet rijden we verder richting Oostenrijk. Wij beschikken vandaag over de nodige tijd om via een prachtige route over de Oostenrijkse Fernpass en de Innvallei richting Italië te rijden. Via Innsbruck en de Brennerpas richting ons einddoel: Kiens. Indien er tijd over is rijden we eerst naar de Pragser Wildsee. Gelegenheid tot wandelen langs het meer. Verder naar het hotel in Kienz voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Ontbijt. In de voormiddag brengen we een bezoek aan Brixen met zijn gezellige straatjes, de Hofburg en de Dom. Vrije lunch. Nadien volgt er een rit naar het mooie Antholzerdal waar al verscheidene wereldkampioenschappen biathlon plaats gehad hebben. We verkennen het parcours en de omgeving van het meer. Avondmaal en overnachting.

Dag 4

Ontbijt. Vrije voormiddag. In de namiddag rijden we doorheen het Pusterdal naar het meer van Misurina. Langs de 3 Crocipas naar Cortina d’Ampezzo, vrije tijd. Langs de westkant van de Drei Zinnen terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Ontbijtbuffet in het hotel. Vandaag brengen wij een bezoek aan Brunico en
zijn gezellige markt. Daarna verder naar de mooiste waterval van Zuid-Tirol:
de Reinbachfälle nabij Sand in Taufers. Op de terugweg houden we halt in Latschenölbrennerei met hoogwaardige persoonlijke verzorgingsproducten, geneeskrachtige baden, theesoorten en kruidenbonbons. Leuk als souvenir en cadeau. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 6

Na het ontbijt rijden we naar hetgezellige Vipiteno. Dit stadje ligt aan
de voet van de Brennerpass. Mooie stadje om eens te kuieren langs de gezellige winkeltjes. Daarna volgt de beklimming (per autocar) van de Jaufenpas, vanwaar u de prachtige Stelvio kan zien. Verder naar Merano, de favoriete winterresidentie van keizerin Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije, de beroemde Sisi. Tegenwoordig behoren de botanische tuinen van Schloss Trauttmansdorff tot de mooiste van de hele wereld. Niet voor niets werden ze in 2013 bekroond als Internationale tuin van het jaar. In de late namiddag rijden we door naar het historische wijndorp Marlengo, gelegen in een idyllische setting. Hier kunnen we genieten van een uniek panorama-uitzicht op de kuurstad Merano, het Meraner Bekken,de berg Ifinger en de Tschögglberg, een berg van vulkanisch porfier gesteente. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 7

Na het ontbijt trekken we opnieuw de Dolomieten in. Vooraan op hetprogramma staat een bezoek aan Sankt Ulrich, wereldberoemd voor zijn vele houtsnijwerk. De prachtige omgeving is een must in de Dolomieten! Gelegenheid tot lunch. Langs Corvara, het Grödnerjoch en de Sellapas naar dePordoipas, een onbeschrijflijke uitstapmet een overvloed aan fotostops. Na het aperitief wordt u uitgenodigd voor een galadiner bij kaarslicht.

Dag 8

Na een vroeg ontbijt vertrekken we via de Brennerautobaan en Kufstein naar München. Verder langs Nürnbergen Frankfurt naar Keulen en Aken. Onderweg worden verschillende stops voorzien. Aankomst ’s avonds in België.

Hotel

Hotel Kronblick **** in Kiens

Dit mooie familiehotel is rustig gelegen aan de rand van Kiens. Het beschikt
over een binnen- en buitenzwembad. De comfortabele kamers zijn voorzien van bad/douche, WC, telefoon en televisie. Mooi ontbijtbuffet en ’s avonds 4-gangen keuzemenu met saladebuffet.

Hotel Kronblick

Periode

€ 910
  • 28/05/2019 – 04/06/2019
  • 02/07/2019 – 09/07/2019

Eenpersoonskamer : +€ 155

Eigen Diederik autocar

Praktisch

Inbegrepen

  • Reis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Toegang tot Kasteel en tuinen Trauttmandorff

  • Galadiner bij kaarslicht in het hotel

  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: