Het mooiste meer van Italië! Bezoek aan Valpolicella, één van de betere Italiaanse wijnstreken

Het Gardameer is een onregelmatig gevormd meer in het noorden van Italië. Het ligt op het knooppunt van drie regio’s: Veneto, Lombardije en Trentino. De gunstige ligging ten opzichte van Europese handelsroutes zorgde ervoor dat er aan het Gardameer al vroeg in de historie belangrijke handelsnederzettingen ontstonden.De Romeinen hebben hier in hun glorietijd verschillende vestigingen gehad en later in de middeleeuwen profiteerden de dorpen aan het Gardameer van de vrij dominante positie van de stad Venetië in dit deel van Europa. Gelukkig voor ons is een deel van de romantische straten en pleinen uit die tijd bewaard gebleven in een aantal fraaie dorpen.

Dag 1

We rijden via Belgische en Franse autowegen richting Zwitserland. Onderweg lassen we verschillende koffiestops in. Avondmaal en overnachting in de omgeving van Andermatt.

Dag 2

Na het ontbijt rijden we verder doorheen Zwitserland naar de Italiaanse grens. Vandaar rijden we naar het Comomeer voor een bezoek. Como was vroeger een belangrijk textielcentrum en bij het binnenrijden van de stad tref je nog veel fabriekswinkels aan. Verder door naar onze verblijfplaats in Padenghe. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 3

Ontbijt in het hotel. Bezoek aan Garda, een prachtig middeleeuws stadje aan het Gardameer. De stad heeft het voorrecht genoemd te zijn naar het meer, waar het voorheen Benaco heette. De stad heeft nog steeds een historisch centrum met zoveel verschillende gezichten, steegjes, paleizen en antieke huizen. Vrij middagmaal. In de namiddag bezoek aan het al even typische Lazise. Nadien terug naar ons hotel in Padenghe voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Ontbijt. We rijden naar Desenzano en bezoeken een van de grootste markten bij het Gardameer. Het centrum van Desenzano staat dan vol met kraampjes met schoenen, tassen en andere kleding, groenten, fruit, vlees, kaas en andere delicatessen. Gezellig en sfeervol. In de namiddag richting Sirmione. Vrij bezoek aan dit mooie middeleeuwse stadje met exotisch park. Gelegenheid tot bezoek aan de het kasteel van de Scaligeri en de archeologische villa van Catullus. Vervolgens naar ons hotel om te genieten van de hotelfaciliteiten en de vele facetten die de omgeving te bieden heeft. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 5

Ontbijt in het hotel. Daguitstap naar Venetië: de Venetiaanse gondels, het San Marcoplein, de Rialtobrug, de basiliek, tientallen paleizen, de brug der Zuchten en het Dogenpaleis zijn nog maar een paar redenen om deze stad te bezoeken. Mogelijkheid tot romantische gondeltocht. Lunch in lokaal restaurant. U heeft vandaag de keuze tussen een vrij bezoek aan Venetië of een rondwandeling onder leiding van onze gids. Vrije tijd. Terug naar ons hotel in Padenghe. Avondmaal en overnachting.

Dag 6

Na het ontbijt rijden we richting Verona, de stad van Romeo & Julia. Verona is na Venetië de grootste stad van de streek en één van de welvarendste steden van heel Italië. Het oude centrum kan bogen op veel verschillende Romeinse overblijfselen en palazzi uit de Middeleeuwen. De stad heeft twee hoofdattracties die we allebei bezoeken: de enorme Arena die uit de eerste eeuw na Christus stamt en de Piazza delle Erbe met een kleurige markt. Lunch in lokaal restaurant. Na de lunch rijden we door de wijnstreek van Valpolicella. DeValpolicella vinden we in een strook van ongeveer 40 kilometer, ten oosten van het Gardameer en juist boven de stad Verona. De beste wijngaarden liggen in de heuvels aan de noordkant van het gebied, die daar tot zo’n 600 meter oprijzen. Ook de verkoelende winden vanaf het Gardameer zijn belangrijk, aangezien ze voor langzame rijping, dus voor verfijnde aroma’s van de druiven zorgen. In de late namiddag worden we verwacht bij Valpolicella Negrar voor een bezoek en degustatie. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 7

Ontbijt in het hotel. Vandaag rijden we de Dolomieten in en bezoeken we Riva, de uiterst noordelijke stad aan het meer. Deze pittoreske oude stad met de smalle steegjes – ze behoorde destijds nog tot Habsburgse Oostenrijk – bleef goed bewaard. Vrij middagmaal. In de namiddag gelegenheid tot een boottocht tot Malcesine waar Goethe ooit nog gevangen gehouden werd. Kort bezoek aan dit prachtig dorp aan de oever van het meer. Terug naar het hotel in Padenghe voor avondmaal en overnachting.

Dag 8

Ontbijt in het hotel. Check-out & koffers inladen. Via de autosnelwegen, met onderweg gelegenheid tot middag- en avondmaal, naar uw oorspronkelijke opstapplaats.

Hotel

Hotel West Garda **** in Padenghe

Het West Garda Hotel is gevestigd in een groot landhuis en wordt omringd door zeer uitgestrekte privétuinen. Alle kamers zijn onlangs gerenoveerd.

Periode

€ 1085

18/05/2019 – 25/05/2019

05/10/2019 – 12/10/2019

Eenpersoonskamer : +€ 220

Eigen Diederik autocar

Praktisch

Inbegrepen

  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Wijndegustatie Valpolicella Negra
  • Middagmalen in Venetië en Verona
  • Vaporetto Venetië
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet Inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: