Wonderen in de Georgische Kaukasus. De highlights van Georgië.

Omringd door het ruige Kaukasusgebergte tussen de Zwarte en deKaspische zee, ligt Georgië op het kruispunt van Europa en Azië. Tijdens deze rondreis maakt u kennis met de eeuwenoude geschiedenis en beschaving van dit zeer bijzondere land. De natuur is overweldigend en zeer gevarieerd, de bevolking is gastvrij en heeft zijn tradities goed bewaard, de wijn vloeit rijkelijk en de tafels zijn overladen met heerlijke gerechten. ‘Iedere gast komt van God’ is een bekend gezegde en zo wordt u als toerist ook behandeld. Een Georgiër is trots op zijn land en wil dat graag aan iedereen laten zien.

Dag 1

Lijnvlucht vanuit Brussel naar Tbilisi. Na de kamerverdeling in ons hotel trekken
we naar een restaurant in de oude binnenstad voor het diner. Nadien maken we kennis met de ‘parel van de Kaukasus’, dat een rijke architecturale weergave biedt van Georgische, Byzantijnse, oosterse en neoklassieke Europese stijlen. We ronden onze avondwandeling af in het Mtatsminda Park, gelegen op het hoogste punt van de stad. Overnachting.

Dag 2

Na een heerlijk ontbijt en wat vrije tijd in Tbilisi rijden we langs de Georgische militaire weg die loopt tussen Tbilisi (Georgië) en Vladikavkaz (Rusland) naar het prachtige, aan het Jinvali stuwmeer gelegen Ananuri fort met twee rijk gedecoreerde kerken. Door de Kaukasus vervolgen we onze rit naar de Drievuldigheidskerk van Gergeti, gebouwd op de zuidelijke hellingen van een van de hoogste en gezichtsbepalende bergen van de Kaukasus, de Kazbek. Na ons bezoek en een lokale lekkernij in Stepantsminda vervolgen we onze rit naar het opmerkelijke skigebied Gudauri op een hoogte van 2200 m boven de zeespiegel. We genieten er van adembenemende panorama’s op het hooggebergte voor we terugrijden naar Tbilisi. Avondmaal en overnachting.

Dag 3

Deze voormiddag brengen we een uitgebreid bezoek aan de lokale markt. Nadien staat de indrukwekkende kathedraal van de heilige Drievuldigheid (Samebakathe- draal) op het programma. In Tsinandali bezoeken we het landhuis van de Georgische dichter Chavchavadze. Na een rondleiding door het interieur wandelen we door de mooie tuinen. De bekende tsinandali wijn kent hier haar oorsprong. We gaan dan ook wijn proeven in de wijnkelder van het landgoed. Net buiten Signagi bezoeken we nadien het Bodbe nonnenklooster. De muren van de oude kerk zijn beschilderd met prachtige fresco’s en er is een bron met heilig water. Na de lunch ontdekken we het oude centrum van Sighnaghi met haar verdedigingswerken en wachttorens, gekasseide straatjes, oude huisjes en druivenranken tegen vrijwel elke gevel. Terugrit naar Tbilisi voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

We verlaten Tbilisi en rijden naar Mtskheta, de oude hoofdstad en het religieuze centrum van Georgië. Nadien steken we de rivier over en bezoeken de imposante Svetitschoveli-kathedraal uit de 11e eeuw. Hier zijn de Georgische koningen en vorsten begraven. Op weg naar Gori zien we het middeleeuwse klooster ShioMgvime opeen smalle canyon aan de Mtkvari rivier en de 11e-eeuwse Samtavisi-kathedraal. Tien kilometer ten zuiden van de stad brengen we nog een bezoek aan een laatste religieus bouwwerk, de Ateni Sioni kerk, genesteld tussen de groene heuvels. Avondmaal en overnachting.

Dag 5

Na het ontbijt bezoeken we de indrukwekkende grottenstad Uplistsikhe. Onze volgende halte is Borjomi, gelegen middenin een mooi natuurgebied en bekend om zijn minerale wateren en zijn helende werkingen. We maken een wandeling naar de bronnen en u kunt proeven van het mineraal water. Na de lunch bezichtigen we het Chitakhevi klooster (the Green Monastery) en het middeleeuwse orthodox christelijk kloostercomplex Timotesubani in de Borjomi kloof. Avondmaal en overnachting in Bakuriani, een op en top skioord.

Dag 6

Deze voormiddag bezoeken we het Khertvisi Fort, prachtig gelegen bovenop een rots van een nauwe kloof waar de Mtkvari en de Paravani rivieren samen stromen. Op weg naar Vardzia houden we halt aan het holklooster vanVanis Kvabebi. Na de lunch ontdekken we de grottenstad die zich uitstrekt over een halve kilometer en zes verdiepingen.De fresco’s op het plafond van de ingang van de hoofdkerk zijn prachtig en het is een hele ervaring om u door de ondergrondse gangenstelsels naar een ander deel van deze grottenstad te verplaatsen. Het uitzicht over de omgeving is fenomenaal. In Akhaltsikhe bezichtigen we nadien het middeleeuwse Rabati fort voor we naar Borjomi rijden. Avondmaal en overnachting.

Dag 7

Tijdens een wandeling en boottocht door de Martvili kloof genieten we van de rust en de omgeving met kleine watervalletjes, natuurlijke bruggen van kalksteen, een watermolen en prachtige uitzichten. Na de lunch bezoeken we het sierlijke Dadiani paleis, dat vandaag een museum is. Het is ondertussen tijd om nog eens wijn te proeven. In een wijngrot genieten we van de ojaleshiwijn die geproduceerd wordt in deze regio. Onze laatste stop is Nokalakevi, een archeologische site van ca. 20 ha die bestaat uit de restanten van een 4e-6e-eeuws fort. Op onze laatste avond worden we getrakteerd op een heerlijk traditioneel diner in een restaurant in Martvili voor we terugrijden naar Tbilisi. Overnachting.

Dag 8

Na een korte nacht zijn we genoodzaakt afscheid te nemen van dit magnifieke land. Al in de vroege ochtend nemen we de terugvlucht naar België waar we in de late voormiddag aankomen.

Hotel

Hotels ***/****

We verblijven in superieure hotels met comfortabel ingerichte kamers. Faciliteiten: 24/24 receptie, lift, restaurant, bar, airco, wasserij, wellness faciliteiten en wifi. Daarnaast biedt elk hotel nog enkele extra’s. Kamerinformatie: tv, telefoon, bureau, kluis, minibar, airco en badkamer met douche/bad, toiletartikelen en föhn.

Periode

€ 1639

30/05/2019 – 06/06/2019
01/09/2019 – 08/09/2019

Eenpersoonskamer : +€ 220

Vliegtuig + Autocar

Praktisch

Inbegrepen

 • Internationale vluchten Brussel –Tbilisi – Brussel
 • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
 • Verblijf op basis van vol pension in een tweepersoonskamer
 • Toegangsgelden voor vermelde excursies, kabelbaan naar de Sololaki heuvel en het Mtatsminda park en 2 wijnproeverijen
 • Luchthaven- en baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Overige toegangsgelden
 • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
 • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Reisformaliteiten

 • Internationale reispas (nog 6 maand geldig na retour)
 • Voor het bezoek aan de kerken: als vrouw neemt u best een sjaaltje (om het hoofd te bedekken) en een lange rok mee. Mannen dienen een lange broek te dragen.
 • Vreemde munt: Georgische Lari (GEL)

VOL PENSION !!

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: