Ontdek het grootste eiland van de Balearen. Kilometerslange zandstranden aan een helderblauwe zee en een schitterend achterland.

Uiteraard brengen veel mensen een vakantie door op Mallorca om er te genieten van de prachtige stranden, het bruisende uitgaansleven en de altijd aanwezige zon, maar toch heeft het eiland haar bezoekers ook op cultureel vlak heel wat interessants te bieden. Dat is echter niet alles, want ook bepaalde vergezichten en natuurverschijnselen die op het eiland zijn terug te vinden moet u echt gezien hebben. Wilt u tijdens uw vakantieop Mallorca graag ook een beetje van het eiland verkennen en daarbij de mooiste plaatsen ontdekken? Dan zijn de bezienswaardigheden op deze rondreis het bezoeken absoluut meer dan waard!

Dag 1

Vlucht vanuit Brussel naar Palma de Mallorca. Na aankomst op de luchthaven zal onze chauffeur ons opwachten en rijden we naar ons hotel voor eerste kennismaking van de omgeving en voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Palma, de hoofdstad van het eiland. Beroemd is het kasteel van Bellver met zijn ronde vestingen: enig in Spanje, alsook zijn prachtig uitzicht over de ganse baai van Palma. Vrij middagmaal. Na de middag rijden we naar het paleis van de Almoudaine, daterend uit de tijd van de Moren en de tuinen van de koning ende prachtige kathedraal. Dit alles is gelegen te midden van een bruisende stad met prachtige restaurants en winkels. Ook een terrasje doen is hier zeker een aanrader. Nadien terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Ontbijt. We vertrekken naar Alcudia, de enige ommuurde stad van het eiland en de vroegere vesting van de tempeliers. Bezoek aan het Romeins theater. Verder door
naar Pollensa. Dit stadje was een van de eerste plekken op het eiland dat buitenlands toerisme aantrok. Maar ondanks dit heeft het stadje een geheel eigen cultuur en sfeer weten te behouden. Er vinden ouderwetse feesten plaats en men spreekt nog altijd een eigen dialect. Vrij middagmaal in een van de vele restaurants. Vrije tijd en nadien terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Na het ontbijt vertrekken we naar Lluch voor een bezoek aan het klooster. We rijden over de Palma-Inca, dit is de eerste weg die op het eiland werd aangelegd door de Romeinen tussen de twee steden van Romeinse oorsprong, namelijk Palmaria en Pollentia. Vrij middagmaal. Verder door naar Sóller voor een bezoek via de vallei tussen de hoogste bergen van het eiland naar een schitterend uitzicht over de vallei van Sóller. Met treintje naar Port de Soller. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Na het ontbijt naar Port Andratx voor een bezoek aan de haven. We vinden hier prachtige jachten van de jetset. Langs de Serra de Tramuntana bergketen, die op 27 juni 2011 werd toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst omwille van de landschappelijke en culturele betekenis, naar Esporles voor een kort bezoek. Verder door naar Valldemossa, één van de mooiste dorpen van Mallorca, gelegen op 400 meter hoogte. We maken er een wandeling langs de interessantste en mooiste plekjes van het dorp. Je hebt ook vrije tijd om te ontspannen of de beroemde “coca de patat”, een kleine aardappeltaart uit Valldemosa, te proberen. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 6

Ontbijt. Vrije dag om te genieten van de vele faciliteiten van het hotel of zelf op ontdekking te gaan in de omgeving van het hotel. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 7

Ontbijt in het hotel. We rijden naar de meest Noordelijke kant van het eiland. Vrij bezoek en middagmaal. Nadien rijden we tot in Porto Cristo voor een bezoek. Naast een oude vissershaven en een klein strand kent dit plaatsje een gezellig centrum met tal van bars, restaurants en winkeltjes. Verder door naar de beroemde grotten Cuevas del Drac. Opeen diepte van 150m bevindt zich een natuurlijk amfitheater bij het onderaards meer Martell. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 8

Ontbijt en vrije tijd (afhankelijk van vluchturen). Transfer naar de luchthaven van Palma de Mallorca voor terugvlucht naar Brussel.

Hotel

Hotel Helios ***+ in Can Pastilla

Hotel Helios Mallorca bevindt zich te midden van tuinen en dicht bij het strand van Palma. Het biedt kamers met airconditioning en een balkon, en een buitenbad met een zonneterras. Hotel Helios Mallorca beschikt verder over een binnenzwembad, minigolf- en tafeltennis- faciliteiten, en een dagelijks amusements- programma.

Periode

€ 1125

29/04/2019 – 06/05/2019

Eenpersoonskamer : +€ 320

Viegtuig + Eigen Diederik autocar

Praktisch

Inbegrepen

  • Internationale vluchten Brussel – Palma Mallorca – Brussel
  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: