Natuurwonderen in de Balkan. Azuurblauwe zee, pittoreske dorpen en ongerepte natuur

Als er één bestemming is die je werkelijk zal verbazen, dan is dat Montenegro wel. Het kleine en bergachtige land op de Balkan steekt uit boven de Adriatische Zee en heeft een bevolking van net iets minder dan 700.000 mensen. Het gebrek in omvang maakt het echter meer dan goed met culturele bezienswaardighedenen de meest prachtige natuur. Het beste van alles? Je kunt het allemaal verkennen in slechts enkele dagen. Van de dramatische landschappen van de Baai van Kotor en de bootcruises op het Meer van Shkodër, tot het uitgaansleven van Podgorica….

Dag 1

Vlucht van Brussel naar Tivat. Transfer naar ons vakantieoord Bar. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 2

Ontbijt. Vertrek naar het noorden richting Morača canyon en het klooster Morača. Nadien rijden we door het Nationaal Park Durmitor, dat deel uitmaakt van het World Natural Heritage – beschermd door UNESCO. Aan het begin van het nationale park maken we een korte wandeling door het oude pijnboom bos. We houden halt op de wereldberoemde Tara brug, waar we een mooi zicht hebben over de rivier Tara. We wandelen langs de brug met mogelijkheid tot het maken van foto’s van de canyon en de rivier beneden. Vanaf de brug verder naar het vakantieoord Zabljak. We maken een panoramische rit en stoppen bij het Black Lake – het grootste van 18 gletsjermeren in het Nationaal Park. Avondmaal en logies in Zabljak.

Dag 3

Na het ontbijt rijden we van Zabljak richting Savnik langs schilderachtige smalle wegen en door wondermooie landschappen. We passeren de stad Niksic en zetten onze reis verder naar het klooster Ostrog. We bezoeken Ostrog, een Orthodox klooster uit de 17e eeuw en het doel van duizenden pelgrims. Na het bezoek aan het klooster korte stop in een van de restaurants en terugreis naar Podgorica. Rondleiding in Podgorica centrum en vrije tijd. Avondmaal in het restaurant aan het Skadarmeer. Nadien richting hotel voor overnachting in Bar.

Dag 4

Ontbijt. Vandaag daguitstap naar Kotor, waar we starten met een bezoek aan de oude stad, en het maritiem museum van Kotor. Bezoek aan de kathedraal van
St. Tripun, de weldoener van de stad. De binnenstad van Kotor is beschermd door UNESCO Wereld Cultureel Erfgoed. Nadien langs Risan, waar we de Romeinse mozaïeken kunnen aanschouwen. Per boot naar het eiland Gospa od Skrpjela voor een bezoek aan de barokke kerk gewijd aan Onze- Lieve-Vrouw. Na een bezoek aan het eiland terug naar Bar. Onderweg naar Bar brengen we nog een bezoek aan de oude stad Budva met een lokale gids. Vrije tijd.  Avondmaal en overnachting in het hotel in Bar.

Dag 5

Na het ontbijt vertrek naar Cetinje, via een oude kronkelige weg uit begin 19e eeuw. Veel beroemde schrijvers van die tijd namen diezelfde weg richting Cetinje, de voormalige hoofdstad van Montenegro. We stoppen bij de oudste herberg in Montenegro opgericht in 1876, waar we kunnen proeven van de gerookte ham, streekkaas en honingwijn. Door naar Cetinje. We brengen een bezoek aan het voormalige koninklijk paleis en het klooster. We rijden verder naar het dorp Rijeka Crnojevica, het dorp aan de voet van de heuvel Obod. Hier werd de eerste drukpers geïnstalleerd en werd het eerste boek in dit deel van Europa in 1942 gedrukt. Boottocht naar het dorpje Virpazar. Terug naar Bar voor avondmaal en overnachting.

Dag 6

Na het ontbijt vanaf Bar naar de Albanese grens. Prachtig uitzicht op de rivieren van Bojana en Drim en deels zicht op het Albanese deel van het Skadarmeer. Nadien terug naar Bar voor vrije tijd. Avondmaal en overnachting in hotel.

Dag 7

Ontbijt. Vandaag bezoeken we de oude stad Bar met zijn groene markt. We stoppen aan de oudste olijfboom van de Montenegrijnse kust, die meer dan tweeduizend jaar oud is. Verder naar de meest zuidelijke stad aan de Montenegrijnse kust, Ulcinj, voor een bezoek. In de 16e eeuw was het de zetel van de wreedste piraten langs de Adriatische Zee. Tot slot een bezoek aan de monding van de rivier Bojana op de grens tussen Montenegro en Albanië. Terug naar Bar voor avondmaal en overnachting.

Dag 8

Ontbijt en vrije tijd. Transfer naar de luchthaven van Tivat voor terugvlucht naar België.

Hotel

Hotel Princess **** in Bar

Hotel Princess ligt in Bar, direct aan het strand en naast een park. Het beschikt over kamers met airconditioning, een satelliettelevisie en uitzicht op het park of de zee. Er zijn 2 restaurants beschikbaar.De aperitiefbar en de snackbar aan het zwembad bieden Montenegrijnse wijn en bier. Hotel Princess beschikt over een wellness centrum met een buitenbubbelbad en sauna’s en heeft ook een fitness- ruimte.

Hotel Polar Star **** in Zabljak

Hotel Polar Star ligt midden in hetindrukwekkende Durmitor-gebergte,
op de grens van 2 door de UNESCO beschermde nationale parken. Het hotel biedt stijlvolle en ruime kamers met een panoramisch uitzicht, een restaurant
dat heerlijke Montenegrijnse gerechten serveert en een stijlvolle bar. Elke kamer in Hotel Polar Star beschikt over een flatscreen-tv met satellietkanalen, een dvd-speler en een badkamer met bad/ douche. Een breed scala aan lokale specialiteiten en wijnen uit de hele wereld kunnen worden genoten in het restaurant en de bar.

Periode

€ 1295
11/09/2019 – 18/09/2019 (VOLZET)

Eenpersoonskamer : +€ 140

Vliegtuig + Eigen Diederik autocar

Praktisch

Inbegrepen

  • Internationale vluchten Brussel – Tivat – Brussel
  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Toegangsgelden voor de vermelde excursies
  • Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: