Ontdek alle hoogtepunten van Zuid- en West-Ijsland in een winters decor. Onderdompeling in de Ijslandse cultuur en tradities

Dag 1

Rechtstreekse lijnvlucht van Brussel naar Keflavik. Welkom in IJsland! Bij aankomst wor- den we met een busje naar onze verblijfsaccommodatie in Reykjavík gebracht en heb- ben we de rest van de avond vrij. Reykjavík is de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld. De eigenzinnige stad ziet eruit als een klein dorp, maar gedraagt zich als een echte wereldstad, maar dan zonder wolkenkrabbers, zwaar verkeer en vervuiling. De stad is bekend om zijn muziekscene en zijn bruisend nachtleven. Ook voor shop- pen en lekker eten ben je er aan het juiste adres want je vindt er opvallend veel kleine boetiekjes van lokale designers en veel gastronomische restaurants. De kleinschaligheid van Reykjavík staat in schril contract met de grootsheid van de omliggende natuur die we de komende dagen verkennen.

Dag 2

Ontbijt. ‘s Morgens vertrekken we naar het Snæfellsnes schiereiland, waar je zowat alle typisch IJslandse natuurfenomenen terugvindt: mooie vissersdorpjes, oude vulkaankraters, grillige rotskliffen en basaltkolommen. Op het uiteinde van het schiereiland torent de Snæfellsjökull gletsjer over immense lavavelden uit. We stoppen bij Bjarnar- höfn, één van de laatste boerderijen in IJsland waar nog hákarl of rotte haaienvlees geproduceerd wordt, een beruchte IJslandse delicatesse. Uiteraard kan een proeverij hier niet ontbreken. We bezoeken ook het vissersdorpje Grundarfjörður, bekend van zijn impressionante kustlijn, meren en watervallen, en de fotogenieke Mount Kirkjufell. Nadien rijden we door naar het hotel dat prachtig gelegen is aan de zuidkust van het schiereiland.

Dag 3

Ontbijt. ‘s Morgens maken we een korte wandeling langs woeste rotskliffen met zicht op de majestueuze gletsjer in de verte. Nadien rijden we door naar de mooie Bor- garfjörðurvallei. We wandelen er onder meer tot aan de Grábrók vulkaankrater en bezoeken ook Deildartunguhver, Europa’s krachtigste warmwaterbron die maar liefst 180 liter kokend water per seconde produceert! We stoppen ook aan Hraunfossar en Barnafoss, een reeks watervallen die vanuit een lavaveld in een lager gelegen rivier stromen. We overnachten in een gezellig plattelandshotel. Optioneel: orkasafari in Grundarfjörður

De baai van Grundarfjörður op het Snæfellsnes schiereiland is de beste plaats in IJsland om orka’s te spotten. Deze boottocht biedt een unieke kans om de dieren van dichtbij te observeren. ‘s Avonds kan je heerlijk ontspannen in Krauma, een wellnesscomplex met een aantal openluchtbaden en stoombaden in een rustige omgeving.

Optioneel: bezoek aan wellnesscomplex Krauma

Dag 4

Ontbijt. Vandaag bezoeken we de Golden Circle, de drie meest bezochte natuurfenomenen van IJsland: Þingvellir National Park, Gullfoss en Geysir. Þingvellir ligt op de geologische breuklijn tussen Amerika en Europa. We wandelen er tussen de twee continenten. Lunchen doen we in een geothermische serre tussen de tomaten- planten. Op een korte rondleiding leren we hoe de IJslanders hun geothermische energie gebruiken om groenten te kweken. We maken achteraf ook nog even kennis met het IJslandse paard en vernemen alles over de speciale eigenschappen van dit paardenras. Nadien rijden we door naar Geysir, een hetebronnengebied waar je de nog actieve geiser Strokkur om de 5 à 10 minuten aan het werk kunt zien. Even verder ligt Gullfoss, een van de bekendste en meest spectaculaire watervallen van IJsland. We overnachten in een plattelandshotel nabij Gullfoss.

Dag 5

Ontbijt. Verder dan naar de zuidkust die gekenmerkt wordt door brede desolate zwarte zandstranden, basaltzuilen, vogelrotskliffen, de fameuze Eyjafjal- lajökull en Mýrdalsjökull vulkanen en een aantal watervallen zoals Skógafoss en Seljalandsfoss. We wandelen over de zwarte zandstranden. Aan het strand van Reynisdrangar vind je prachtige zeshoekige basalten rotspilaren. Eenmaal voorbij het pittoreske dorpje Vík kom je in een immens met mos bedekt lavaveld terecht. We rijden verder naar een gezellig en karaktervol guesthouse waar de gastvrouw een heerlijk avondmaal zal bereiden en we de komende twee dagen volop kunnen genieten van de IJslandse gastvrijheid.

Dag 6

Ontbijt. Vandaag staat volledig in het teken van ijs, gletsjers en ijsbergen. We vervolgen onze weg over een eindeloze zwarte zandvlakte met hier en daar wat smalle riviertjes die gletsjerwater afvoeren naar de oceaan. Uiteindelijk komen we aan bij Jökulsárlón, de bekende lagune aan de rand van de Vatnajökull gletsjer waar grote ijsschotsen langzaam afdrijven naar de oceaan. Je ziet er zeehonden rondzwemmen en het zwarte strand ligt er vol ijskristallen. In de namiddag bezoeken we oa. het kleine turfkerkje van Hof, en brengen we wat tijd door in de omgeving van de Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa.

Optioneel: begeleide gletsjerwandeling op de Svínafellsjökull
Deze gemakkelijke gletsjerwandeling is geschikt voor iedereen die wil kennisma- ken met de adembenemende gletsjers. Wandelend over het ijs krijg je prachtige ijsstructuren, smalle ijsruggen en diepe gletsjerspleten te zien.

Dag 7

Na het ontbijt keren we terug richting naar Reykjavík. Bij aankomst maken we een verkennende wandeling langs de belangrijkste hoogtepunten van Reykjavík: het befaamde operagebouw Harpa, de bekende Hallgrímskirkja die over de stad uittorent, de oude haven, enz. Nadien is er wat vrije tijd om de stad verder op eigen houtje te verkennen, eventueel wat te shoppen, enz. ‘s Avonds ontdekken we de Blue Lagoon, een natuurlijke warmwaterbron die prachtig gelegen is temidden van uitgestrekte lavavelden. Een perfecte afsluiter van de reis.

Dag 8

Ontbijt. ‘s Morgens vroeg worden we met een busje naar de luchthaven gebracht en nemen we onze retourvlucht naar België. Opmerking: Reizen naar IJsland in dewinter vergt steeds enige flexibiliteit en zin voor avontuur van de reiziger. IJsland is in de winter zeer onderhevig aan extreme weersomstandigheden dus het reisprogramma kan altijd aangepast worden in functie van het weer.

Hotel

Verblijf in *** hotels tijdens uw rondreis

Periode

€ 2480
03/03/2019 – 10/03/2019

Eenpersoonskamer : +€ 490

Praktisch

Inbegrepen

 • Internationale vluchten Brussel –Keflavik – Brussel
 • 2 nachten in een centraal gelegen comfortabel hotel in Reykjavík
 • 5 nachten in comfortabele plattelandshotels in Zuid- en West- IJsland
 • 7x ontbijt, 1x lunch en 2x tweegangendiner
 • Privé airporttransfer van de luchthaven naar het hotel
 • Privévervoer in een comfortabele 4×4 minibus van dag 2 tem dag 7
 • Bezoek aan shark farm, geothermische tomatenboerderij en manège
 • Toegang tot de Blue Lagoon inclusief handdoek, welkomstdrankje en moddermasker

Niet inbegrepen

 • Optionele excursies:
 • Gletsjerwandeling op de Svínafellsjökull: € 90 per persoon

 • Bezoek aan wellnesscomplex Krauma: € 35 per persoon

 • Orkasafari in Grundarfjörður: € 85 per persoon

 • Alle niet vermelde maaltijden, dranken en persoonlijke uitgaven
 • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze kamertype (eenpersoons / tweepersoons)
Gewenste opstapplaats
Wenst u een verzekering?
Nog een vraag of opmerking?