Prachtige meren, uitdagende wandelroutes, de Sound of Music in Salzburg en zoveel meer ...

Dag 1

Via de Belgisch en Duitse autobanen bereiken we de Oostenrijkse grens. Tijdens onze reis worden verschillende stops ingelast. Via de Oostenrijkse binnenwegen rijden we naar onze verblijfplaats in Flachau.

Dag 2

Na het ontbijtbuffet maken we een wandeling door onze verblijfplaats. Vrij middagmaal. De namiddag brengt ons naar het natuurwonder, de Lichtensteinklamm. De wandeling tot aan het einde is vlak maar indrukwekkend! Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 3

Ontbijtbuffet in het hotel. Na het ontbijt vertrekken we voor een volledige dag naar de meren van Salzkammergut. Langs een panoramische weg rijden we via Gossau naar Hallstatt. Het smalle meer en de hoge bergtoppen bieden een Noorse indruk. Hallstatt heeft een klein, gezellig marktplein en de huizen lijken wel op elkaar gebouwd. Even later bereiken we het meer van Sankt Wolfgang en het gelijknamige stadje dat beroemd is van de operette ‘het witte paard’. Op onze terugweg brengen wij nog een bezoek aan het kleurrijke marktplein van Abtenau. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 4

Ontbijt in het hotel. Vandaag bezoeken wij de barokken stad Salzburg. In Salzburg, de geboortestad van Mozart, wordt het stadsbeeld bepaald door kerken, burchten, kastelen en paleizen. Geen wonder dat de schilderachtige oude binnenstad tot werelderfgoed werd benoemd. Na het stadsbezoek heeft u vrije tijd voor shopping of een museumbezoek. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 5

Ontbijt in het hotel. Vandaag bezoeken wij de Grossglockner en zijn wonderbare omgeving. Verschillende stops zijn voorzien tot aan de Fransjozefshutte. Vrije lunch.
Op de Grossglockner is een zelfbediening waar men voor een kleine en grote hap terecht kan. We brengen ook een bezoek aan Heiligenblut, het kleine maar pittoresk gelegen plaatsje van waaruit de vele trekkers vertrekken. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 6

Ontbijt. Bezoek aan een zeer mooi plaatsje met binnenmeer nl. Goldegg. Het opvallende kasteel heeft een prachtige ridderzaal. ’ s Middags rijden we naar De Jagersee in Kleinarl. De Jagersee is een schilderachtig meer aan het eind van het dal van Kleinarl. Het ligt op een hoogte van 1099 m in het Radstadter Tauern. Zoals de hoger gelegen Tappenkarsee, wordt de Jagersee doorkruist door de Kleinarlerbach en zo voorzien van vers (smelt)water. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 7

Na het ontbijt rijden we richting Kaprun. De waterkrachtcentrale en stuwmeren van Kaprun zijn van grote historische betekenis voor niet alleen de Hohe Tauern regio maar ook voor heel Oostenrijk. Ze zijn wereldberoemd en behoren tot de meest imposante bouwwerken van het National Park Hohe Tauern. Mogelijkheid tot bezoek van de Stausee. Verder naar het bekende Zell am See voor een bezoek. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 8

Na het ontbijt nemen wij afscheid van het mooie Flachau en rijden via Munchen en Nurnberg naar Wurzburg. Gelegenheid tot lunch. Verder via Frankfurt naar Keulen en Aken. Via Heerlen naar uw afstapplaats.

Hotel

Hotel Flachauerhof **** in Flachau

Hotel Flachauerhof ligt in het centrum van Flachau. Het biedt gratis WiFi en een spa met 2 sauna’s, een stoombad, een infraroodcabine en een ijskamer. De traditioneel ingerichte kamers van het Flachauerhof zijn voorzien van een flatscreen-tv, een kluisje en een badkamer met een douche en een haardroger. Het restaurant serveert gecertificeerde biologische gerechten. Het ontbijtbuffet bestaat uit regionale biologische producten en diverse veganistische gerechten.

Periode

21/06/2020 – 28/06/2020

01/08/2020 – 08/08/2020

 

€ 890

 

Eenpersoonskamer : +€ 140

Eigen Diederik autocar

 

Praktisch

Inbegrepen

  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Eventuele toegangsgelden
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming**
Afreisdatum**
Aantal personen**
Voornaam reiziger 1**
Achternaam reiziger 1**
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer**
Postcode en gemeente**
E-mailadres**
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
** verplicht in te vullen velden
Keuze Kamertype
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: