Prachtige meren, onderaardse ijsholen en eeuwenoude zoutmijnen. Rit langs de prachtige Grossglockner Hochalpenstraße

Salzburgerland is een schitterende Oostenrijkse regio vol diverse uitstapjes, hoge bergen, mooie recreatiemeren en gezellige plaatjes. De bekendste en best bezochte plaatsen zijn ongetwijfeld: Saalbach, Hinterglem, Kaprun en Zell Am See. Het zijn geliefde uitvalsbasissen om de vele bezienswaardigheden van het Salz- burgerland te zien. Salzburgerland wordt zo genoemd om het verschil met de stad Salzburg duidelijk te maken.Deze mooie stad ligt wel in de gelijknamige regio en is overigens wel echt een aanrader om te bezoeken. Als Salzburgerland ergens om bekend staat, is het wel de schitterende natuur. De prachtige bergen, de groene dalen, de watervallen….

Dag 1

Via de Belgisch en Duitse autobanen bereiken we de Oostenrijkse grens. Tijdens onze reis worden verschillende stops ingelast. Via de Oostenrijkse binnenwegen rijden we via Kufstein naar St. Johan in Tirol. We bereiken onze verblijfplaats in St. Veit.

salzburgerland

Dag 2

Na het ontbijtbuffet maken we een wandeling door onze verblijfplaats. Vrij middagmaal. De namiddag brengt ons naar het natuurwonder, de Lichtensteinklamm. De wandeling tot aan het einde is vlak maar indrukwekkend! Voor een verdere kennismaking met de omgeving brengen wij nog een bezoek aan Sankt Johan in Pongau. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 3

Ontbijtbuffet in het hotel. Na het ontbijt vertrekken we voor een volledige dag naar de meren van Salzkammergut. Langs een panoramische weg rijden we via Gossau naar Hallstatt. Het smalle meer en de hoge bergtoppen bieden een Noorse indruk. Hallstatt heeft een klein, gezellig marktplein en de huizen lijken wel op elkaar gebouwd. Even later bereiken we het meer van Sankt Wolfgang en het gelijknamige stadje dat beroemd is van de operette ‘het witte paard’. Op onze terugweg brengen wij nog een bezoek aan het kleurrijke marktplein van Abtenau. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 4

Ontbijt in het hotel. Vandaag bezoeken wij de Grossglockner en zijn wonderbare omgeving. Verschillende stops zijn voorzien tot aan de Fransjozefshutte. Vrije lunch. Op de Grossglockner is een zelfbediening waar men voor een kleine en grote hap terecht kan. We brengen ook een bezoek aan Heiligenblut, het kleine maar pittoresk gelegen plaatsje van waaruit de vele trekkers vertrekken. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 5

Na het ontbijt heeft u een vrije voormiddag. Na de vrije lunch rijden we door het prachtige natuurgebied van de Hochköning met Dienten en Saalfelden. Verder staat er ook nog een bezoek aan het bekende Zell am See op ons programma. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 6

Ontbijt. Bezoek aan een zeer mooi plaatsje met binnenmeer nl. Goldegg. Het opvallende kasteel heeft een prachtige ridderzaal. Tijdens de namiddag is er gelegenheid om een mooie tocht te maken naar de alm, de niet wandelaars worden met een klein busje naar de alm gebracht. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 7

Ontbijt. We rijden naar Hallein. Zout wordt en werd in Salzburg ook wel ‘het witte goud’ genoemd. Aan het zout heeft Salzburg immers haar rijkdom te danken. Op meerdere plaatsen in de omgeving werd zout gewonnen, maar in de zoutmijn in Hallein gebeurde dit al in de tijd van de Kelten. In de namiddag terug naar onze verblijfplaats voor wat vrije tijd. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 8

Na het ontbijt nemen wij afscheid van het mooie St. Veit en rijden via Munchen en Nurnberg naar Wurzburg. Gelegenheid tot lunch. Verder via Frankfurt naar Keulen en Aken. Via Heerlen naar uw afstapplaats.

Hotel

Hotel Lerch **** in St. Johann im Pongau

Hotel Lerch is gevestigd op slechts 10 minuten lopen van het centrum van SanktJohann im Pongau. Dit hotel heeft een rustige ligging op het zuiden en biedt kamers met een balkon en kabel-tv. U kunt gratis gebruikmaken van WiFi.
Het restaurant van Hotel Lerch Hotel serveert een uitgebreid ontbijtbuffet en een 4-gangendiner met regionale specialiteiten. Verder is er een spa met een verwarmd buitenzwembad, een binnenzwembad, een sauna en een uitstekend Sanarium®-stoombad. Het hotel heeft eveneens een zomerterras.

Periode

€ 845
  • 01/07/2019 – 08/07/2019

Eenpersoonskamer : +€ 105

Eigen Diederik autocar

Praktisch

Inbegrepen

  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Welkomstcocktail en 2x themabuffet ‘s avonds
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: