Het grootste Italiaanse eiland van de Middellandse Zee De zeven zaligheden van het zuiden

Dag 1

Vlucht vanuit Brussel naar Olbia. Afhankelijk van aankomsturen een eerste verkenning van de noordelijke kust van Sardinië. Vervolgens transfer naar Hotel Pausania Inn in Tempio Pausania. Installatie in het hotel, avondmaal en overnachting.

Dag 2

Na het ontbijt vertrek naar het prachtige Santa Teresa Gallura. Nadien ontdekken we een aantal fantastische plaatsen aan de Costa Smeralda: Porto Cervo en Porto Rotondo. Terug naar Tempio Pausania voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Na het ontbijt vertrekken we naar Palau, waar we de veerboot nemen naar het eiland La Maddalena. De eilanden waren vroeger belangrijke strategische plaatsen voor het leger en de marine, nu is het een populaire vakantiebestemming. We maken een rondrit langs de kustlijn met de hemelsblauwe zee en natuurlijke rustige baaien en steken de brug over die het eiland verbindt met een ander eiland van de archipel, Caprera, waar Garibaldi ooit nog heeft gewoond. Na een vrije lunch nemen we de veerboot terug en brengen we een bezoek aan de Coddu Vecchiu, een reuzengraf uit het stenen tijdperk. Terugrit naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Na het ontbijt rijden we naar Alghero met een korte stop aan de Pisaans-Romaanse kerk SS Trinità di Saccargia. We vervolgen onze route en kunnen in de verte de kolossale Capo Caccia bewonderen die de baai rond Alghero afsluit. In Alghero zelf maken we een wandeling door de oude Spaanse stad die ook wel ‘klein Barcelona’ wordt genoemd.
Na een vrije lunch trekken we verder naar Bosa, gelegen aan de monding van de Temo- rivier en beroemd om zijn pakhuizen, leerlooierijen en kantproductie. We vervolgen onze weg langs de prachtige groene kustroute die ons brengt naar onze verblijfplaats voor de volgende 3 nachten: Oristano. Avondmaal en overnachting

Dag 5

Ontbijt. Vandaag staat het schiereiland Sinis op het programma. We brengen een bezoek aan de kathedraal van Santa Giusta en rijden verder naar San Giovanni di Sinis waar we het archeologische park van Tharros bezoeken. Tharros was sinds de oudheid tot de middeleeuwen een strategische plek waar verschillende volkeren hun onderkomen zochten: achtereenvolgens zijn hier de Feniciers, Puniers, Romeinen en de ridders van Arborea komen wonen. We genieten van een vrije lunch aan een van de vele stranden, waar we bij mooi weer wat langer zullen vertoeven. In de late namiddag brengen we een bezoek aan het centrum van Oristano. Terug naar hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 6

Ontbijt. De herders van Orgosolo en andere dorpen in de Barbagia worden beschouwd als de belangrijkste vertegenwoordigers van de Sardijnse bevolking. Een bezoek aan dit herdersdorp mag dus niet ontbreken. We maken een wandeling langs de vele murales of muurschilderingen in het dorp. Vervolgens schuiven we aan voor een lunch met de typische producten van Sardinië: pecorino, salami, schapenvlees, pane carrasau, lokale wijn enz. Een lunch om duimen en vingers bij af te likken, dat is zeker. Salute! Terug naar hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 7

Na het ontbijt rijden naar Barumini, waar we een bezoek brengen aan het Nuraghe complex “Su Nuraghi”. Na de middag staat Cagliari op het programma, de hoofdstad van Sardinië. Onder de vele bezienswaardigheden kunnen we onder andere de barokke kathedraal, de Elephant’s Tower en het Bastion van St Remy bewonderen. Transfer naar het hotel Holiday Inn in Cagliari, avondmaal en overnachting.

Dag 8

Ontbijt en vrije tijd (afhankelijk van de vluchturen). Transfer naar de luchthaven van Olbia voor terugvlucht naar Brussel.

Hotel

Hotel Pausania Inn *** in Tempio Pausania
Hotel Mistral 2 **** in Oristano
Hotel Holiday Inn **** in Cagliari

Alle hotels zijn voorzien van het nodige comfort. Alle kamers hebben badkamer met bad/douche en toilet, telefoon en televisie. ’s Morgens wordt een ontbijtbuffet geserveerd

 

Periode

22/07/2020 –29/07/2020

VOLZET !!

 

€ 1335

 

Eenpersoonskamer : +€ 155

Vliegtuig + Eigen Diederik autocar

 

Praktisch

Inbegrepen

  • Internationale vluchten Brussel – Olbia– Brussel
  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Welkomstcocktail en Lunch op dag 6
  • Lokale stadsgidsen en toegangsgelden voor Garibaldi Caprera, Tharros en Su Nuraxi
  • Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Eventuele toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming**
Afreisdatum**
Aantal personen**
Voornaam reiziger 1**
Achternaam reiziger 1**
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer**
Postcode en gemeente**
E-mailadres**
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)**
** verplicht in te vullen
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: