Een 5-jaarlijkse traditie sinds 1816. Aan de voet van de bergen

Dag 1

We rijden via Belgische en Franse autowegen. Onderweg lassen we verschillende koffiestops in. Avondmaal en overnachting in de omgeving van Bourg-en-Bresse.

Dag 2

Na het ontbijt rijden we verder doorheen Frankrijk naar de Italiaanse grens. Vandaar rijden we naar Aosta, de pittoreske regiohoofdstad van Piemonte met mooie winkeltjes en delicatessenzaken. Verder door naar onze verblijfplaats in Biella. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 3

Ontbijt. We genieten van een vrije voormiddag. In de namiddag verkennen we onze verblijfplaats Biella, waar we de kathedraal en het 11e-eeuwse baptisterium zien, voordat we met de kabelbaan naar de middeleeuwse oude stad op de top van de heuvel gaan. Al wandelend door de karakteristieke portieken van de stad zien we enkele oude paleizen en adellijke villa’s. Van hieruit genieten we van een panoramisch uitzicht op het lager gelegen Biella gebied en haar spectaculaire gebergte. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Na het ontbijt rijden we richting het Lago di Viverone. Het is het op twee na grootste meer van Piemonte, en ligt er pittoresk en schitterend bij tegen de achtergrond van de Alpen. Het Lago di Viverone is vrij klein, maar mede daardoor juist zo charmant. Wij gaan aan boord van een boot om, onder het genot van een heerlijke aperitivo, te genieten van al het moois dat het meer te bieden heeft. Door naar Sordevolo voor bezoek. Het avondmaal ervaren we in een plaatselijke Agriturismo. Nadien genieten we van het La Passione di Cristo spektakel. De levendige voorstelling duurt 3 uur met een totale deelname van ongeveer 400 acteurs en figuranten. Indrukwekkend! Terug naar ons hotel voor overnachting.

Dag 5

Ontbijt. We rijden naar Turijn, een aaneenschakeling van prachtige paleizen en kerken, imposante pleinen en overdekte galerijen. We brengen ook een bezoek aan Palazzo Reale, het rijk gedecoreerde 17e eeuwse Koninklijk Paleis. Prachtige muurschilderijen, tapijten en meubilair geven een goede indruk van de vroegere weelde van het hofleven. Achter het paleis bevinden zich uitgestrekte groene paleistuinen die een oase van rust vormen in het centrum van Turijn. Nadien genieten we nog van wat vrije tijd in de stad. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 6

Na het ontbijt vertrekken we richting Arona, één van de oudste plaatsen aan het Lago Maggiore. Volgens archeologische vondsten is de regio van Arona al meer dan 3500 jaar bewoond. Op de rots boven het stadje lag, totdat Napoleon Bonaparte het verwoeste, het kasteel Rocca di Areno. In de namiddag rijden we naar Ghemma, voor een bezoek en proeverij aan de wijngaarden van de familie Rovellotti. Ze bezetten 25 hectare op de Novarese Hills. Deze positie, blootgesteld aan de verse Alpine wind, is bijzonder geschikt voor de teelt van de inheemse druivensoorten uit Nebbiolo, Vespolina, Vine Unspeakable en Bonarda. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 7

Ontbijt en vrije voormiddag. Nadien bezoek naar Novara, de geboortestad van Campari. Novara is de bakermat van één van de beroemdste aperitivo van Italië, een glaasje campari… In Bar dell’Amicizia bedacht Gaspare Campari in 1860 het recept voor campari. Uiteraard heeft deze mooie stad veel meer te bieden, zoals de Basilico San Gaudenzio met zijn 121 meter hoge koepel. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 8

Vroeg ontbijt in het hotel. Check-out & koffers inladen. Via de autosnelwegen, met onderweg gelegenheid tot middag- en avondmaal, naar uw oorspronkelijke opstapplaats.

Hotel

Hotel *** op heenreis

Ons hotel tijdens heenreis is uiterst comfortabel en biedt smaakvol ingerichte kamers met bad of douche en toilet, telefoon en televisie.

Hotel Agora Palace **** in Biella

Het hotel ligt in het hart van Biella, op een steenworp afstand van het belangrijkste voetgangersgebied. Het biedt gratis WiFi en kamers met airconditioning en een flatscreen-tv. Verder zijn de kamers ruim en goed uitgerust, met een minibar, kluis en badkamer met haardroger.

Periode

24/06/2020 – 01/07/2020

 

€ 1195

 

Eenpersoonskamer : +€ 150

Eigen Diederik autocar

 

Praktisch

Inbegrepen

  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Wijndegustatie
  • Toegangsgelden voor alle in het programma vermelde excursies
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet Inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming**
Afreisdatum**
Aantal personen**
Voornaam reiziger 1**
Achternaam reiziger 1**
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer**
Postcode en gemeente**
E-mailadres**
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
** verplicht in te vullen velden
Keuze Kamertype
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: