Een land van contrasten. Verlaten ijzermijnen, verweerde landschappen en dramatische lichteffecten

Dag 1

Vertrek richting Franse grens en langs de autowegen over Rijsel, Parijs, Limoges naar Cahors. Onderweg voorzien we de nodige haltes om een maaltijd te gebruiken en een frisse neus te halen. Avondmaal en overnachting in ons overnachtingshotel.

Dag 2

Ontbijt. Vertrek via Pamiers en langs Aix- Les-Thermes naar Les Escaldes. Eerste kennismaking van de omgeving en vrije namiddag in het hotel. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 3

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Andorra la Vella, de hoofdstad van dit kleine land. In de hoofdstraat van de stad zijn veel galerijen met lokale kunst, ambachtswinkels en restaurants. We brengen een bezoek aan Casa de la Vell, een historisch gebouw uit de 16e eeuw dat beroemd is om zijn historische kunstwerken en historisch belangrijke documenten. Ook mooi is de Sant Esteve-kerk, gebouwd in de 12e eeuw met sierlijke houten versieringen. Vrij middagmaal. In de namiddag bezoek aan het oude Andorra-parlement. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Ontbijt in het hotel. Deze voormiddag is het tijd om de vallei van Ordino te ontdekken. We houden halt in het dorpje Ordino, dat wordt beschouwd als één van de mooiste dorpen van Andorra. Het heeft een wandelzone in het centrum waar men tal van bars en restaurants kan vinden. Bezoek aan het Huismuseum Areny Plandolit, uit de XVIIe eeuw, dit is het enige overgebleven huis van de nobele Andorrese middeleeuwse families. Vrij middagmaal.
In de namiddag rijden we naar het skigebied om verbluffende foto’s te maken op meer dan 1800m hoogte. Op terugweg naar ons hotel, maken we nog een korte stop in het kleine dorpje Llorts om onze laatste foto’s in de vallei te maken. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 5

Ontbijt. We vertrekken naar het typische bergdorpje Pal. Vervolg naar Coll de la Botella, een oude smokkelroute en de hoogst berijdbare weg in Andorra. Mooie uitzichten verzekerd! Door naar Sant Julia de Loria, een oud dorpje met een aantal bijzondere bouwwerken. De Canòlich, een kapel bovenop een berg, is de meest populaire bezienswaardigheid. Een erg fotogeniek plaatje, mede dankzij de schitterende omgeving. Vrij middagmaal. In de namiddag brengen we een bezoek aan het tabaksmuseum. Tabak werd in Andorra van oudsher verwerkt tot sigaretten en shag. Nog steeds komen toeristen en inwoners van de buurlanden Frankrijk en Spanje in het kleine buurland tabaksproducten kopen. De reden daarvoor is dat rookwaren belastingvrij kunnen worden gekocht en dus een stuk goedkoper zijn. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 6

Na het ontbijt genieten we van een vrije voormiddag. Na de middag rit naar La Massana voor een bezoek aan het Huis- museum Casa Rull. Dit museum herbergt een zeer goede reproductie van hoe de landelijke boerenfamilies in de 19e eeuw leefden. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 7

Ontbijt. We steken de Spaanse grens over en rijden naar La Seu d’Urgell, een sympathiek stadje met een boeiende Middeleeuwse geschiedenis en historische kern, gelegen in het hart van de Catalaanse Pyreneeën. Door naar Puigcerdà, de hoofdstad van de regio voor vrij middagmaal. In de namiddag brengen we bezoek aan Llívia, de enige Spaanse enclave die totaal is omgeven door Frans grondgebied. Dit kleine plaatsje bevat één van Europa’s oudste apotheken en ook ligt er binnen de dorpsgrenzen een middeleeuws kasteel dat getuige was van vele historische momenten, zoals het tekenen van het Verdrag van de Pyreneeën in 1659. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 8

Ontbijt. Vrije voormiddag in het hotel of voor de liefhebbers een rustige of stevige wandeling in de omgeving. We verlaten onze verblijfplaats en rijden tot in de omgeving van Cahors voor avondmaal en overnachting.

Dag 9

Na het ontbijt in het hotel rijden we terug naar België, via Limoges naar Orléans en Parijs. Onderweg wordt gestopt voor een facultatief middag- en avondmaal. Aankomst in België in de loop van de avond.

Hotel

Hotels *** op heen- en terugreis

Onze hotels tijdens heen- en terugreis zijn uiterst comfortabel en bieden allebei smaakvol ingerichte kamers met bad of douche en toilet, telefoon en televisie.

 

Hotel Atiram Mola Park **** in Les Escaldes

Mola Park Atiram Hotel ligt naast het thermale kuuroord Caldea, in de Andorrese stad Escaldes. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een minibar, een kluis en een bureau. De eigen badkamers zijn voorzien een bad of douche en een haar- droger.

Periode

19/06/2020 – 27/06/2020

 

€ 950

 

Eenpersoonskamer : +€ 280

Eigen Diederik autocar

Praktisch

Inbegrepen

  • Reis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Toegangsgelden voor vermelde excursies
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming**
Afreisdatum**
Aantal personen**
Voornaam reiziger 1**
Achternaam reiziger 1**
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer**
Postcode en gemeente**
E-mailadres**
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
** verplicht in te vullen velden
Keuze Kamertype
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: