Zalig vertoeven aan de grootste binnenzee van Europa. Het “onbekende Hongarije”

Het Balatonmeer is niet alleen één van de grootste meren in Centraal Europa, maar heeft ook een heel divers landschap. Variërend van (rode) zandsteen en vulkanisch basalt tot aan kalksteen en een moerasgebied: je vindthet er allemaal. Het Balatonmeer is ook een stuk warmer dan andere Europese meren. Dit komt door de (on) diepte van het meer. Dit gemiddelde ligt namelijk maar rond de paar meter, waarbij het diepste punt rond de 12 meter ligt.

Dag 1

Via Antwerpen naar Aken voor een vrije koffiepauze. Verder langs Keulen en Frankfurt naar Spessart. Gelegenheid tot middagmaal. Vervolg van onze weg langs Nurnberg richting Passau tot aan ons overnachting hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 2

Ontbijt. We rijden verder doorheen Oostenrijk richting Hongarije. We rijden verder naar ons verblijfshotel in Siófok voor vrije tijd en kennismaking van de omgeving. Avondmaal en overnachting.

Dag 3

Ontbijt. In de voormiddag verkennen we de buurt van ons hotel. Na de vrije lunch trekken we richting Veszprém (Burchtstad), op zo’n 15 km van het Balatonmeer. We bezoeken het drukke Vrijheidsplein met een raadhuis in laat-barokstijl. Verderop vinden we het plein van waar het voormalige Rode Leger naar Oostenrijk trok. Onderdoor de burchtpoort (Várkapu) komt men in de Várutca, de enige straat in deze burchtwijk. Nog in deze straat ligt het sierlijke bisschoppelijk paleis in barokstijl. Tijdens onze wandeling zien we de Gizela-kapel uit de 13e eeuw met de Byzantijnse fresco’s, een barokke franciscanerkerk met één toren en de Sint-Michaël basiliek. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Na het ontbijt rijden we naar Gyor. Deze stad bezit, naast Boedapest zelf, het grootste aantal historische gebouwen en monumenten van Hongarije. Het oudste gedeelte van Gyor is de noordwestelijke hoek van de binnenstad, waar zich de Káptalanheuvel met de kathedraal bevinden en resten van de bisschoppelijke burcht. De kathedraal dateert uit de 11e eeuw, maar is in zijn huidige vorm barok. Het zuidelijke gedeelte van de binnenstad wordt gedomineerd door het neobarokke stadhuis. We zoeken er een plaatselijk pittoresk restaurantje voor ons vrij middagmaal. Na het middagmaal is onze volgende stop Pannonhalma. We bezoeken er de benedictijnenabdij van Pannonhalma, gelegen op de top van een heuvel boven het stadje. Dit 1000 jaar oude Benedictijnse klooster is bovendien de bakermat van de wijn in de regio. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Ontbijt. Vandaag gaan we op ontdekking in Budapest, de Hongaarse hoofdstad. We rijden eerst naar de Burchtheuvel, waar de stad is ontstaan, en bezoeken er de wijk van het Koninklijk Paleis, de Matthiaskerk met zijn kerkschat en het Vissersbastion. Op de terugweg stoppen we op de Gellertheuvel die de stad domineert. Van op deze strategische heuvel bekijken we de stad eens panoramisch vanuit de hoogte.Daarna naar de andere kant van de stroom, van Buda naar Pest. Na het vrije middagmaal panoramische rondrit langs de grote lanen zoals de Andrassy Ut die ons naar het indrukwekkende Heldenplein brengt. Onderweg barokke gevels met het keizerlijk geel en heel mooie Art Nouveau-gebouwen. Verder bezoek aan de Sint – Stefaans- dom, waarna we langs het Parlementsgebouw rijden. We ronden deze rondrit af met het Nationaal Museum dat onlangs werd heringericht. Tot slot wandelen we door het hartje van de levendige stad naar het bruisende centrum met verkeersvrije winkelstraten zoals Vaci utca, en de mooie Donau-promenade. We rijden terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 6

Ontbijt. Vandaag staat in teken van de poesta, de Hongaarse grassteppe. Eerst rijden we naar de stad Kecskemét, die vermaard is om haar abrikozencognac en haar fruitteelt. Daarnaast telt deze stad vele bezienswaardigheden en prachtige “Jugendstil”-gebouwen. Vervolgens rijden we naar het nabijgelegen Lajosmizse waar één van demeest spectaculaire paardenshows van Hongarije plaatsvindt. De csikós, de Hongaarse cowboys, verwelkomen u. Deze virtuoze talenten geven vervolgens een wervelend spektakel zoals u nog nooit gezien heeft! Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 7

Ontbijt. Met een oversteekboot richting het dorp Tihany gelegen in het gelijknamige Tihany-schiereiland. In 1952 werd het hele eiland tot beschermd natuurgebied verklaard. Hier mogen geen wegen worden aangelegd, dus geen auto’s. We nemen er ons middagmaal. Na het middagmaal trekken we verder naar Székesfehérvar, één van de oudste steden van Hongarije en ook wel de Stad der Koningen genoemd. De voornaamste barokgebouwen in de stad zijn het bisschoppelijk paleis, het Zichy-paleis en de Stefanuskathedraal. Verder wandelen we langs de ruïnetuin, met overblijfselen van de koninklijke basiliek, of de Sint-Annakapel. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 8

Ontbijt. We rijden naar Herend, gelegen in de heuvels van het Badascony-gebergte. Herend is wereldberoemd vanwege zijn kostbare en fraai bewerkte voorwerpen van porselein. We bezoeken er het museum, Herendi Porcelánmanufaktúra, waar de paradestukken – 15.000 verschillende vormen over de laatste 160 jaar – te zien zijn. Nadien rijden we door richting Passau tot aan ons overnachtinghotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 9

Ontbijt. Via Nürnberg rijden we over de autobanen door Duitsland terug richting België. Onderweg houden we de gebruikelijke stops voor middag –en avondmaal. Aankomst voorzien in de avond.

Hotel

Hotel CE Plaza **** in Siofok

Het CE Plaza Hotel heeft een perfecte ligging in Siófok, vlak bij de winkels en amusementsfaciliteiten, in een groene, rustige woonwijk van de stad. Elke kamer is voorzien van allergievrije kussens en beddengoed, een flatscreen-tv, een kluisje voor een laptop en tal van andere voorzieningen.

Periode

€ 1175
20/07/2019 – 28/07/2019

Eenpersoonskamer : +€ 220

Eigen Diederik Autocar

Praktisch

Inbegrepen

  • Reis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Toegangsgelden voor vermelde excursies
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: