Reizen door het hart van Europa, én Dracula! Een Latijns land, te midden van Slavische Volkeren

Dag 1

Lijnvlucht van Brussel naar Boekarest. We starten met een ontspannende wandeling in het centrum van deze hoofdstad voor een eerste kennismaking met de monarchie en de revolutie van Roemenië. We beginnen met het Piata Revolutei (Plein van de Revolutie). Het plein is de plaats waar het regime van Nicolae Ceausescu begon af te takelen in december 1989. Tevens bevinden zich hier het Koninklijke Paleis (nu het Nat. Museum van Roemeense kunst, met de kostbaarste kunstwerken), het Roemeens Atheneum (de belangrijkste concerthal, geopend in 1888, ontworpen door de Franse architect Albert Galleron), de Biserica Kretelescu (Kretelescu Kerk), historisch de meest geëerde kerk van het land, en de Piata Universitatii (Universiteitsplein) met een herinnering aan de eerste slachtoffers gevallen tijdens de revolutie. Door naar ons hotel voor check-in, avondmaal en overnachting.

Dag 2

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het meest indrukwekkende administratieve bouwwerk in Europa – Palatul Parlamentu- lui (Paleis van het Parlement). Het omvat honderden kantoren, tientallen salons voor recepties en wetenschappelijke, culturele en socio-politieke vergaderingen. Het is het voormalige paleis van Ceausescu met 1100 kamers en 12 verdiepingen hoog. Maar ook nog 92m onder de grond. Na het Pentagon is dit het grootste regeringsgebouw ter wereld. Na de lunch op een bijzondere en verrassend mooie locatie bezoeken we de Palatul si Biserca Curtea Veche (het Hofpaleis en Kerk). Het oude Boekarest is ontstaan rond het Oude Hofpaleis en Kerk dat gebouwd werd in de tweede helft van de 15de eeuw. De ruines van het paleis zijn heropgebouwd en dienen nu als museum. Stukken oorspronkelijke muur uit de 15de eeuw alsook delen van het Troonpaleis zijn te bezichtigen. Naast het paleis bevindt zich de Oude Hofkerk, de oudste kerk van Boekarest. De fresco’s zijn aangebracht in 1847 door Maestros Constatin Lecca en Misu Papa. Vervolgens bezoeken we Manuc’s Inn gebouwd in de 19de eeuw. Vandaag is het een van de meest belangrijke en architecturale monumenten van de hoofdstad. Ook een bezoek aan de Patriarchale Kathedraal mogen we niet missen. Sinds de 17de eeuw is de Kathedraal het centrale punt geweest van de Roemeens Orthodoxe Kerk. Vlakbij is evenzeer de Residentie van het hoofd van de Roemeens Orthodoxe Kerk, gebouwd in 1708. Avondeten en overnachting in 4* hotel.

Dag 3

Ontbijt. We beginnen aan onze rondreis met bestemming Sibiu. Onderweg passeren we Pitesti, gekend als de stad van de tulpen. De tocht gaat verder via Ramnicu Valcea, door de Roemenen gekend als een mooie en rustige stad. Dankzij de bloementeelt heeft de stad zich sterk ontwikkeld. Na de lunch bezichtigen we het Cozia-klooster gebouwd in 1386 door de Roemeense koning Mircea cel Batran. Het heeft een zeer mooie kerk met een gouden kruis op de top. Door naar Sibiu, voor avondmaal en overnachting in ons cen- traal gelegen hotel.

Dag 4

Na het ontbijt bezoeken we Sibiu. Het is een van de mooiste steden in Transylvanië. De stad is een ‘openlucht museum’, en vele oude huizen en gebouwen, een toonbeeld van middeleeuwse architectuur. Na de lunch in een oude en sfeervol wijnkelder doen we een uit- gebreid bezoek naar het centrum van Sibiu, ‘het Grote Plein’ of ‘de Grote Ring’. Het was reeds gekend in 1411 als graanmarkt. Verder te bezichtigen zijn ‘De Raadhuis Toren’ die vele functies heeft vervuld – opslagplaats – observatiepunt – gevangenis. Van op de 7de verdieping heeft men een prachtig overzicht over de stad. Men kan er ook het uurwerkmechanisme bewonderen. Verder bezoeken we het Brukental Museum in barokstijl en de Evangelische Kerk, een bouwwerk uit het midden van de 14de eeuw met mooie elementen van renaissancestijl. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 5

Na het ontbijt bezoeken we eerst het Saksisch dorpje Rasinari gevolgd door wandeling in openluchtmuseum Astra met oorspronkelijke monumenten, huizen, transport en levensstijl van de Roemeense dorpen. 340 constructies en duizenden voorwerpen zijn hier samengebracht. Nadien via Medias, de 2de belangrijkste stad in de provincie Sibiu, naar Sighisoara. In Sighisoara komen we in de meest versterkte middeleeuwse stad die bewaard is gebleven in zijn oorspronkelijke vorm. Na het middagmaal bezoek aan de klokkentoren. Vanop het bovenste balkon hebben we een 360 graden panorama over de hele stad en de prachtige heuvelachtige omgevingen. Avondmaal en overnachting in ons hotel

Dag 6

Na het ontbijt rijden van naar Biertan, een schilderachtig dorpje dat omringt wordt door wijnheuvels. De 19de eeuwse boerderijen en de landelijke ligging maken dit dorpje bijzonder. De Burchtkerk van Biertan, staande op een heuvel midden in het dorp, is een voorbeeld van een Burcht-familie Kerk. Het behoort tot het Unesco-erfgoed. Na het middagmaal rijden we terug naar Sighisoara voor een bezoek aan de Orthodoxe kathedraal. In de namiddag vrije tijd. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 7

Na het ontbijt rijden we zuidelijk naar Viscri, waar we de beroemde kerk burcht uit de 13e eeuw bezoeken. Viscri is een oud Saksisch dorp in Roemenië. De kerk staat sinds 1999 op de Unesco werelderfgoedlijst. Wij rijden naar Prejmer, voor een bezoek aan een andere fameuze schat: de kerk burcht van Prejmer uit 1211 die staat ook op de Unesco werelderfgoedlijst. Na de lunch keren we terug naar Brasov. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 8

Ontbijt. Wij starten de dag met een bezoek aan Het Bran kasteel, net buiten Brasov. Aan dit spectaculair kasteel zijn vele verhalen en legenden verbonden vooral in verband met Prins Vlad Tepes. Het kasteel is gebouwd in 1377 op een 60m hoge rots met een commercieel en strategisch doel. Voor de lunch rijden we naar Sinaia om het fameuze Peles kasteel te bezoeken, de vroegere zomerresidentie van de Roemeense koningen. Het is een van de waardevolle architecturale monumenten van Roemenië. Terug naar Brasov voor avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 9

Na het ontbijt brengen we nog bezoek aan het centrum van Poiana Brasov voor een korte wandeling. Transfer naar de luchthaven vanuit Boekarest voor onze terugvlucht naar Brussel.

Hotel

Verblijf in **** hotels tijdens uw rondreis

Alle zeer comfortabele hotels zijn voorzien van het nodige comfort en luxe. Alle kamers hebben badkamer met bad/douche en toilet, telefoon en televisie. ’s Morgens wordt een ontbijtbuffet geserveerd.

Periode

03/06/2020 – 11/06/2020

 

€ 1595

 

Eenpersoonskamer : +€ 240

Vliegtuig + Autocar

 

Praktisch

Inbegrepen

  • Internationale vluchten Brussel – Boekarest – Brussel
  • Rondreis per comfortabele autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Toegangsgelden voor de vermelde excursies
  • Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Eventuele toegangsgelden voor niet vermelde uitstappen
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming**
Afreisdatum**
Aantal personen**
Voornaam reiziger 1**
Achternaam reiziger 1**
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer**
Postcode en gemeente**
E-mailadres**
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)**
** verplicht in te vullen
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: