Schitterende natuur, pittoreske bergdorpjes en eeuwenoude gebouwen. Doedelzakken, whisky en het mysterie rondom het meer van Loch Ness!

Ja, we weten het – het is een cliché, maar de Hooglanden zijn echt zoals Schotland in uw verbeelding. Het is een ongelooflijke mengeling van cultuur, geschiedenis, architectuur en ongeëvenaard landschap. Denk aan grote luchten, fenomenaal landschap, fantastisch eten en zeer gastvrije mensen – het kan echt niet beter als u er tussenuit wilt en zich wilt ontspannen. Onvoorspelbaar. Ontembaar. Ongelooflijk. Probeer dat maar eens te overtreffen.

Dag 1

Via de Belgische en Nederlandse autosnelwegen richting Kinderdijk voor korte bezoek. Verder naar IJmuiden voor inschepingop de ferry naar Newcastle. Avondmaal en overnachting aan boord. Een afzonderlijke handbagage voor logies aan boord is aangewezen.

Dag 2

Ontbijtbuffet aan boord. We rijden doorheen het Northumberland National Park richting Scottish Border. Via Jedburgh naar Lauder waar we een bezoek brengen aan het Schotse sprookjeskasteel Thirlestane Castle. Het is een prachtig 16e-eeuws kasteel in een weidelandschap. Vrij middagmaal. Langsheen Edinburgh, over de fameuze Fort Bridge richting Perth. Avondmaal en overnachting in ons hotel

Dag 3

Na het ontbijt vertrekken we richting Blairgowrie, gekend om zijn frambozen- en aardbeienteelt. Verder langs het Grampian gebergte, de duivelselleboog, gelegen op de hoogst bereikbare baan, naar het skioord van Glenshee. Gelegenheid tot middagmaal. Bezoek aan Braemar Castle: torentjes met kantelen, wenteltrappen en een kerker in de vorm van een omgekeerde trechter. We verkennen het landgoed en komen meer te weten over deFarquharson clan. Verder langs de Lechtpas naar Tomintoul, het hoogst gelegen dorpje van Schotland en het begin van de beroemde ‘Whisky-trail’, een route die langs verschillende distilleerderijen loopt. Bezoek en proeverij in een van de distilleerderijen. Verder naar ons hotel in Aviemore voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Ontbijt. We rijden langs Loch Laggan door het dal van de Spean naar Speanbridge, met zicht op Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland. Verder langs Invergarry en Fort Augustus naar Loch Ness. We weten allemaal dat het monster van Loch Ness dat zich schuilhoudt in de duisternis van Loch Ness in de Hooglanden niet zomaar een verhaal is. We maken een ontspannende boottocht op het Loch Ness, en brengen een bezoek aan Urquhart Castle, waar we één van de mooiste zichten op Loch Ness hebben. Verder richting Inverness, voor een bezoek aan Fort George, één van de meest opmerkelijke artillerie-forten in Europa. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Ontbijt. We vertrekken richting Balmoral Castle, een van de privéwoningen van Queen Elizabeth voor een bezoek. Het is de plaats waar zij, leden van de koninklijke familie en hun uitgenodigde gasten, van augustus tot oktober verblijven. Na de middag rijden werichting Aviemore voor een ontspannende stroomtreinrit naar Broomhill. Met de Cairngorm Mountains dichtbij is het gebied een geliefde toeristische trekpleister vanwege haar natuurlijke schoonheid. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 6

Na het ontbijt rijden we naar Kincraig. We genieten van een demonstratie van herdershonden te midden van een van de mooiste landschappen in Schotland. Verder door richting Blair Atholl voor een bezoek aan Blair Castle, Schotland’s meest bezochte historisch huis. Het is een imposant wit sprookjeskasteel op een uitgestrekt landgoed met mooie tuinen. In de namiddag brengen we nog een bezoek aan Blair Atholl distilerry. Een heel klein percentage van de productie wordt op de markt gebracht als single malt waaronder de Flora en Fauna botteling. Het grootste gedeelte wordt gebruikt in blends, waaronder in die van Johnnie Walker en Bell’s. Door naar ons hotel in Stirling, de poort tot de Highlands, voor avondmaal en overnachting.

Dag 7

Ontbijt. In de voormiddag brengen we een bezoek aan de Kelpies Experience, de grootste paardensculpturen ter wereld. Verder richting Falkirk, waar we genieten van een boottocht. Het Falkirk-wiel is een draaiende scheepslift en verbindt het Forth and Clyde Canal met het Union Canal, waarbij een hoogte van 35 meter overbrugd wordt. In de namiddag terug naar onze verblijfplaats Stirling. Bezoek aan Stirling Castle, dat vanaf een 700m hoge rots de stad domineert en wordt aanzien als Schotlands grootste kasteel, geassocieerd met William Wallace, Robert the Bruce en Mary, Queen of Scots. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 8

Na het ontbijt vertrekken we naar Abbotsford, voor een bezoek aan Abbotsford House,de woning van de bekendste Schotse schrijver en dichter Sir Walter Scott (o.a. Ivanhoe). Door naar Newcastle. Inscheping, avondmaal en overnachting aan boord. Een afzonderlijke handbagage voor logies aan boord is aangewezen.

Dag 9

Ontbijtbuffet aan boord. Aankomst in IJmuiden. Via de Nederlandse en Belgische autosnelwegen terug naar uw oorspronkelijke opstapplaats.

Hotel

Salutation Hotel *** in Perth

Het bekroonde Salutation Hotel ligt in het centrum van Perth, op slechts een paar minuten van de Perth Concert Hall en beschikt over gerenoveerde kamers met televisie, thee- en koffiefaciliteiten en een telefoon.

Hilton Coylumbridge **** in Aviemore

Het hotel ligt in het nationaal park Cairgorms en biedt een breed scala aan activiteiten, zoals een kunstskibaan en een zwembad. De kamers hebben een eigen badkamer, een zithoek en een bureau.

Golden Lion Hotel *** in Stirling

Het Golden Lion Hotel verwelkomt al meerdan 200 jaar gasten, waaronder royalty’s. Alle moderne kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv met satellietzenders, thee- en koffiefaciliteiten en strijkfaciliteiten.Elke badkamer is uitgerust met een haardroger, een bad en een douche.

Periode

€ 1340
01/06/2019 – 09/06/2019

Eenpersoonskamer : +€ 240

Boot + Eigen Diederik autocar

Praktisch

Inbegrepen

  • Overtocht IJmuiden-Newcastle h/t in tweepersoonsbinnenhut
  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Bezoek aan Abbotsford House, Braemar Castle, Whisky Castle, Fort George, Balmoral Castle, Blair Atholl Distillery, Stirling Castle, Falkirk Wheel en Kelpies Experience
  • Treinrit Strathspey en boottocht Loch Ness
  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Vreemde Munt: £ Engelse pond

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: