Genieten aan de Adriatische kust Europa in het klein, veelzijdig en adembenemend mooi

Slovenië is een belevenis op verschillende niveaus. Elk van de ontelbare en onweerstaanbare activiteiten laat weer een ander aspect van het land zien. Een land van groene indrukken, kristalhelder water, natuurlijkeschoonheid en geografische curiositeiten. Een land van gemengde culturen, gevarieerde architectonischekenmerken en in stand gehouden volksgebruiken. Een land van actieve, vriendelijke mensen. Herinneringen worden niet gevormd door beelden, maar ervaringen. Iedereen zal Slovenië anders beleven en elk bezoek is een unieke ervaring. Verwen jezelf met de beleving van Slovenië – het zal voor altijd een plaats in je hart veroveren.

Dag 1

We rijden via Belgische en Duitse autowegen. Onderweg lassen we verschillende stops in. Avondmaal en overnachting in de omgeving van Rohrdorf.

Dag 2

Na het ontbijt vervolgen we onze route en rijden we naar het idyllische Bled. De ultieme schoonheid van Blejski grad komt tegemoet aan elke romantische voorstelling van een kasteel, compleet met torens, twee binnenpleinen, een kapel, een panoramaterras met uitzicht op het meer van Bled en omgeven door de majestueuze pieken van de Karawanken, Julische Alpen en Kamnik-Savinja Alpen. Bezoek aan het kasteel. In de namiddag rijden we verder naar onze verblijfplaats Portoroz in Slovenië. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 3

Na het ontbijt brengen we een bezoekje aan de Karstregio. We bezoeken de wereldberoemde grotten van Postojna. Met een elektrisch treintje rijden we door het wondermooie grottencomplex dat bestaat uit indrukwekkende ondergrondse zalen en galerijen. Aansluitend lunch in Postojna. Nadien rijden we naar het dorpje Lipica, waar al meer dan 400 jaar prachtige witte paarden worden gefokt. We bezoeken de paardenstoeterij en indien mogelijk wonen we een dressuurshow bij. Terug naar Portoroz Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 4

Ontbijt. Vandaag vertrekken we voor een daguitstap naar Venetië. We maken een wandeling door het centrum en komen langs onder andere de San Marco basiliek, het dogenpaleis en de Brug der Zuchten. Verder via nauwe steegjes naar de gekende Rialto brug. Vrij middagmaal. Vrije tijd om de stad verder te verkennen of om een romantische gondeltocht te maken. Nadien terug naar ons hotel in Portoroz voor avondmaal en overnachting.

Dag 5

Na het ontbijt vertrekken we naar Ljubljana, het stralende middelpunt van een onafhankelijk Slovenië. De majestueuze burchtheuvel domineert de oude stad en de mooie Jugendstil gebouwen geven de stad een apart karakter. Een plaatselijke gids toont ons de mooiste plaatsen van de hoofdstad. Vrij middagmaal. In de namiddag laten we nog voldoende vrije tijd. Terug naar onze verblijfplaats in Portoroz voor avondmaal en overnachting.

Dag 6

Ontbijt. Vandaag verkennen we het noordelijke deel van de Republiek Kroatië. We verkennen er de belangrijkste regionale havenstad Pula, gelegen op het zuidelijkste punt van het schiereiland Istrië. We ontdekken er vele oude overblijfselen met als hoogtepunt het enorme am theater. Vrije lunch. Verder naar het sfeervolle stadje Rovinj. Onderweg komen we langs de Limbaai, een soort fjord waar de Adriatische Zee een poging waagt om landinwaarts te gaan. Via de bekende badplaats Porec, terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 7

Vandaag genieten we van een vrije dag in Portoroz. U kan een bezoekje brengen aan Piran of Portoroz, een wandeling maken langs de mooie palmenboulevard, een gokje wagen in het casino of gewoon een dagje relaxen aan het strand of zwembad. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 8

Na het ontbijt verlaten we Portoroz en rijden we naar Sirmione waar we een bezoek brengen aan dit sympathiek plaatsje. Verder door naar onze overnachtingsplaats in Andermatt. Avondmaal en overnachting.

Dag 9

Ontbijt. Over de Franse autowegen rijden we terug naar België met onderweg verschillende stops. Aankomst voorzien in de late avond.

Hotel

Hotels *** op heen- en terugreis

Onze hotels tijdens heen- en terugreis zijn uiterst comfortabel en bieden allebei smaakvol ingerichte kamers met bad of douche en toilet, telefoon en televisie.

Hotel Histrion **** in Portorož

Het moderne Hotel Histrion heeft een prachtige ligging in Portorož en wordt omringd door de zee. Het hotel met een kleine jachthaven beschikt over een wellnesscentrum, een waterpark, een privé-strand, buitenzwembaden en ook een aantal restaurants en cafés. De ruime kamers hebben een balkon en sommige kamers bieden uitzicht op zee. De kamers zijn voorzien van airconditioning en uitgerust met een kabel-tv, een telefoon, gratis WiFi en een minibar. De eigen badkamer heeft een haardroger en gratis toiletartikelen.

Periode

€ 965

20/06/2019 – 28/06/2019

20/09/2019 – 28/09/2019

Eenpersoonskamer: + € 140

Eigen Diederik autocar

 

 

Praktisch

Inbegrepen

  • Rondreis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Toegangsgelden voor Kasteel van Bled, grotten Postojna, paardenstoeterij Lipica en amfitheater Pula.
  • Middagmaal dag 3
  • Lokale gidsen Bled, Ljubliana, Pula en Rovinj
  • Luchthaventaksen, BTW & garantiefonds

 

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming (verplicht invullen)
Afreisdatum
Aantal personen
Voornaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Achternaam reiziger 1 (verplicht invullen)
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer
Postcode en gemeente
E-mailadres (verplicht invullen)
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
Keuze Kamertype (verplicht invullen)
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: