ONZE VISIE

De opkomst van nieuwe media en het toenemende gebruik van het internet zal de komende jaren steeds meer invloed hebben op de manier waarop men informatie bekomt. Ook de reiswereld zal de nodige veranderingen ondergaan.
Diederik Reizen is een dynamische reisorganisatie. Wij gaan met onze tijd mee zonder ons voornaamste doel uit het oog te verliezen: het gemak voor de consument. Vandaar deze website met boordevol informatie en nuttige tips.

REISADVISEURS

Leuke reis gevonden of zin om met een groep op reis te gaan? Contacteer ons per mail of telefonisch. Het is natuurlijk ook mogelijk om tijdens een persoonlijk gesprek geïnformeerd te worden in ons reisbureau. Onder het genot van een drankje wordt u bijgestaan door een van onze reisadviseurs. Zij beschikken over voldoende kennis en reiservaring om u te begeleiden bij het maken van een goede keuze. Reizen is onze passie!

Debby Hinssen
Team (9)
Stephen Marnef
Team (1)
Tilly Fordeyn
Team (77)
Els Van Hecke
Team (68)

Ons aanbod

Wij werken samen met alle Belgische touroperators, van klein tot groot. Maar wij beperken ons niet tot wat te vinden is in hun brochures. Afhankelijk van uw behoeftes, doen wij ook beroep op onze directe contacten in het buitenland !

VERVOER NAAR DE LUCHTHAVEN

Wij bieden u de mogelijkheid en de luxe om van elk vertrekpunt en volgens uw eigen schema naar de gewenste locatie te worden gebracht. Daarbij kunt u een beroep doen op ons waardevol en veilig wagenpark en onze ervaren bestuurders. U hoeft zich geen zorgen te maken over eventuele parkeerplaatsen, parkeerkosten en onnodig sleuren met uw koffers. Geen tijd meer verspillen met het lopen van de parkeerplaats naar de check-in, maar gewoon voor de deur in- en uitstappen.

AANVRAAG OFFERTE OP MAAT

Leuke reis gevonden of zin om met een groep op reis te gaan? Contacteer ons via ons contactformulier, kom langs op ons kantoor of geef ons een seintje via telefoon.

Contacteer ons

REISVERZEKERINGEN

Op vakantie gaan wordt geassocieerd met plezier maken en een onbezorgde tijd beleven. Op het moment van reservatie is men vaak al in vakantiestemming waardoor er vaak wordt voorbij gegaan aan het nut en de noodzaak van een goede annulatie – en/of reisbijstandsverzekering. Op deze pagina zullen wij wat meer duiding geven bij deze complexe materie alsook enkele vaak gehoorde redenen weerleggen die maken dat reizigers geen extra verzekeringen afsluiten.

Voor de tarieven van de verzekeringen klik hier.

reischaos

Verschil tussen een annulatie- en een reisbijstandsverzekering

Wanneer u een gereserveerde vakantie moet annuleren, om welke reden dan ook, zal de reisorganisator hier bijna altijd kosten voor aanrekenen. Deze kunnen gaan van een eenmalige 15 euro tot zelfs het verlies van de volledige reissom. Wanneer u niet wil dat uw vakantieplannen eindigen in een financiële nachtmerrie sluit u best een goede verzekering af. De annulatieverzekering zal immers de aangerekende annulatiekosten aan u terugbetalen (na afhouding van de eventuele franchise) indien de reden van annulatie gedekt werd door de polisvoorwaarden. Een geldige reden om te annuleren is bv. ziekte, ongeval of overlijden van de (mede) reizigers of hun familie. Maar ook herexamens of verlies van werk kan een reden zijn om uw vakantie te annuleren. Elke verzekeraar heeft verschillende voorwaarden en tarieven, het spreekt voor zich dat hoe meer zaken de polis dekt, hoe duurder deze wordt. Informeer u dus zeker bij onze medewerkers, zij maken u wegwijs in het kluwen van de verzekeringen.

De reisbijstandsverzekering komt tussen wanneer u ten gevolge van een ongeval of gezondheidsproblemen uw vakantie dient te onderbreken. Zij zorgt ervoor dat u ter plaatse de gepaste medische zorgen krijgt en indien nodig naar België wordt gerepatrieerd. Alleen op vakantie ? Geen nood, de verzekering zorgt ervoor dat een familielid naar de bestemming kan vliegen om u bij te staan. Indien ook de bagage verzekerd werd in de polis zal de verzekering toestaan dat u bij verlies of beschadiging van bagage vergoed zal worden. Indien uw bagage meer dan 12u te laat aankomt op de bestemming hebt u ook recht om enkele noodzakelijke aankopen te doen twv 250 euro.

Vaak gehoorde bezwaren bij het afsluiten van een bijkomende verzekering

  • Mijn mutualiteit dekt toch alle medische kosten ? Neen, bij de mutualiteit is er bijvoorbeeld geen keuze van hospitaal en geen repatriëring inbegrepen indien er iets gebeurt met achtergebleven familieleden in België. Vaak wordt enkel de patiënt gerepatrieerd en niet de medereiziger(s).
  • Ik betaal met mijn kredietkaart, dan ben ik ook verzekerd. Neen, bij de meeste kredietkaarten is standaard enkel de reisongevallenverzekering inbegrepen, wanneer u ook bijstand wenst dient hiervoor vaak een supplement betaald te worden. Ook de voorwaarden om te kunnen annuleren zijn vaak beperkter dan bij de gespecialiseerde reisverzekeraars.
  • We zijn kort bij vertrek en dus is de kans klein dat wij nog zullen moeten annuleren. Onderzoek heeft aangetoond dat de meeste annulaties gebeuren in de laatste week voor vertrek, net op dat moment zijn de annulatiekosten het hoogst. En wie garandeert dat u de dag voor vertrek niet te maken krijgt met een verzwikte of gebroken voet ? Of dat uw kind niet getroffen wordt door een oorontsteking en dus geen vliegreis mag maken ?

Tip: Wanneer u per jaar meerdere vakanties maakt is het vaak interessanter om voor u of uw familie een jaarpolis af te sluiten !!