Betoverende natuur, fruitige wijnen en overheerlijke streekgerechten, De meest gezellige regio van Frankrijk

Dag 1

Via Brussel, Luxemburg & Metz, facultatieve lunch onderweg, naar Straatsburg voor een kennismaking met deze stad. “La Petite France” is de oudste wijk van de stad. Dit eilandje in de rivier de Ill was vroeger de wijk van de looiers, die de dierenhuiden in de stroom schoonspoelden. Nu is “La Petite France” samen met de kathedraal, de toeristische trekpleister bij uitstek. De wijk met zijn kronkelige steegjes en oude vakwerkhuizen, zijn bruggen en oude molens, heeft een heel eigen charme weten te behouden. Verder naar Colmar voor avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 2

Na het ontbijt maken we kennis met het pittoreske Colmar. De kleurrijke vakwerkhuizen in de wijk “La petite Venise”, het Unterlinden Museum met het gekende Issenheimer Altar en de St-Martinkerk vormen de grootste troeven van Colmar. Vrij middagmaal. In de namiddag bezoeken we het wijnstadje Riquewihr, waar we ook een wijnkelder bezoeken. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 3

Na het ontbijt rijden we richting Wattwiller en volgen we de “Route des Cretes tot op de “Grand Ballon”, de hoogste top van de Vogezen. Vrij middagmaal en bezoek aan het Gerardmer, de parel van de Vogezen. Voor de terugweg naar het hotel nemen we de Col de la Schlucht, richting Munster. We bezoeken Kaysersberg. Dit is de geboortestad van de theoloog Albert Schweitzer. Hij is hier geboren in 1875, kreeg de Nobelprijs voor de vrede in 1952 en stierf in Gabon (Afrika) waar hij een ziekenhuis had opgericht. Er is uiteraard een museum opgericht ter ere van deze man. Kaysersberg is een gezellig stadje waar je op een terrasje rustig kan genieten van de Elzasser bouwstijl. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Na het ontbijt vangen we de terugreis aan over de prachtige Col du Bonhomme, St.- Dié, Raon-l’Etape en Baccarat, gekend om haar kristalindustrie. Verder naar Nancy, de oude hoofdstad van de hertogen van Lotharingen. Vrij middagmaal en bezoek aan de 18e–eeuwse Place Stanislas en de Arc de Triomphe. De terugrit gaat verder Pont-à-Mousson, Metz, het Groothertogdom Luxemburg en Brussel naar uw vertrekplaats.

Hotel

Hotel l’Europe *** in Colmar

Hotel L’Europe ligt in de Elzas, op slechts 4 km van het stadscentrum van Colmar. Alle kamers beschikken over airconditioning, gratis WiFi en een atscreen-tv met internationale zenders. Het restaurant is dagelijks geopend voor lunch en diner en biedt dagelijks menu’s en gastronomische gerechten bereid met verse producten van de markt. Tot de faciliteiten behoren een binnenzwembad, sauna, hot tub en een bar.

Periode

28/05/2020 – 31/05/2020 GEANNULEERD !!

03/09/2020 – 06/09/2020

 

€ 495

 

Eenpersoonskamer : +€ 96

Eigen Diederik autocar

 

Praktisch

Inbegrepen

  • Reis per luxe autocar met bar, toilet, dvd en airco
  • Verblijf op basis van half pension in een tweepersoonskamer
  • Wijnproeverij in Riquewihr

  • Baantaksen, BTW & garantiefonds

Niet inbegrepen

  • Overige toegangsgelden
  • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en reisbijstandverzekering

Locatie

Reserveer nu

Keuze van reisbestemming**
Afreisdatum**
Aantal personen**
Voornaam reiziger 1**
Achternaam reiziger 1**
Voornaam reiziger 2
Achternaam reiziger 2
Straat en huisnummer**
Postcode en gemeente**
E-mailadres**
Telefoonnummer (bij voorkeur gsm)
** verplicht in te vullen velden
Keuze Kamertype
Wenst u verzekering?
Gewenste opstapplaats: